Naujiena Lietuvoje: urna su pelenais – ir po gyvūno netekties

 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 11:47 AM

Atsisveikinimas su augintiniu dažnam tampa ne tik širdies skausmu dėl prarasto augintinio, bet ir galvos skausmu, kur dėti gyvūno kūną. Lietuvoje gyvūną galima laidoti dviem būdais – gyvūnų kapinėse arba savame žemės sklype. Tačiau jau pavasarį atsiras trečioji alternatyva. Gyvūnus bus galima kremuoti. Jo įkūrėjas sako, kad tai bus dviguba nauda – žmonės galės gražiau atsisveikinti su savo augintiniais, be to, bus daroma mažesnė žala aplinkai.

„Įmonė užsiims naminių gyvūnėlių kremavimu. Augintinių gaišenas galėsime paimti patys arba žmonės galės jas atvežti į krematoriumą. Šeimininkams bus atiduodami augintinių pelenai, o jeigu jų nereikės – bus galimybė palikti juos mums“, – sako įmonės UAB „Vetservisas“ įkūrėjas Vitalijus Žebelys. Naujos idėjos Lietuvoje sumanytojas veterinaras V. Žebelys sako, kad mintis įsteigti gyvūnų krematoriumą jo galvoje brendo jau maždaug penkerius metus.

Plačiau apie gyvūnų krematoriumą žiūrėkite videosiužete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.