Nauja mada – šunų vedžiojimo paslauga

Ką daryti, jei tenka išvykti, o galimybės keliauti kartu su savo augintiniu nėra? Kokį sprendimą rinktis tiems, kurių darbo grafikas ilgas ir intensyvus, o namuose ilgas valandas neišvestas į lauką kenčia šuo? Alternatyvą siūlo nauja, Lietuvoje sparčiai populiarėjanti šunų vedžiojimo paslauga.

Populiarėja šunų vedžiojimo paslauga. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Populiarėja šunų vedžiojimo paslauga. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šunys.<br>D.Umbraso nuotr.
Šunys.<br>D.Umbraso nuotr.
Šunys.<br>D.Umbraso nuotr.
Šunys.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-09-29 14:24

Užsienyje – ne naujiena

Šunų išvedžiotas ateis į Jūsų namus, pasivaikščios su Jūsų keturkoju, o, esant poreikiui, atliks ir kitus keturkojo priežiūros darbus. Taip įprastai apibūdinama šunų vedžiojimo paslauga.

Nors Lietuvoje ši paslauga sparčiai populiarėti pradėjo tik pastaraisiais metais, užsienyje ji suklestėjo dar praėjusiame šimtmetyje. O 1989 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo įkurta ir Nacionalinė profesionalių gyvūnų prižiūrėtojų asociacija, kurios nariai taip pat teikė ir šunų vedžiojimo paslaugas.

Užsienyje šunų priežiūros specialistai ir entuziastai aktyviai jungiasi į bendruomenes bei tinklus, kurie leidžia greitai ir patogiai susirasti artimiausią šunų prižiūrėtoją ir užsisakyti reikiamas šunų priežiūros paslaugas.

Šunų vedžiojimo paslaugų tiekėjai įprastai teikia šunų išvedžiojimo paslaugas, šeimininkams išvykus į trumpesnes ar ilgesnes keliones. Taip pat siūlomos šunų priežiūros šeimininko namuose paslaugos, šunų priežiūra per naktį, periodiškas keturkojo lankymas šeimininko namuose.

Kokie privalumai?

Šunų vedžiojimo paslaugos tiekėjai sutaria, kad šunų išvedžiojimo paslauga keturkojams padeda išvengti streso, o jų šeimininkams – rūpesčių ir nepatogumų, kuriuos sukelia namuose paliktas keturkojis.

Kadangi keturkojis yra prižiūrimas namuose ir išvedamas pasivaikščioti į jam pažįstamas apylinkes, jam nereikia specialaus paruošimo, išsaugoma įprasta augintinio rutina ir keturkojui nereikia pratintis prie naujos aplinkos.

Svarbu ir tai, jog individuali keturkojo priežiūra minimizuoja ligų ir parazitų, kuriais šuo, paliktas, pavyzdžiui, šunų viešbutyje, gali užsikrėsti nuo kitų keturkojų, tikimybę.

Keturkojų išvedžiojimo paslauga palengvina kasdienybę tiems šunų savininkams, kurių grafikas yra įtemptas ir intensyvus. Šunų vedžiotojas gali pasivaikščioti su keturkoju viduryje dienos, todėl augintiniui nereikia kentėti iki vėlyvo vakaro, laukiant sugrįžtančio šeimininko.

Kartu tai puiki alternatyva sergančių ar senyvo amžiaus šunų, kurių sveikata nėra tinkama kelionėms, šeimininkams.

Kainos plonina piniginę

Lietuvoje šunų išvedžiojimo paslaugas teikia tiek individualūs šunų išvedžiotojai, tiek įmonės, siūlančios ir kitas paslaugas, susijusias su šunų priežiūra ir dresūra.

Didžioji dalis šunų vedžiojimo paslaugų tiekėjų informuoja, kad kainodara formuojama individualiai ir priklauso nuo pasivaikščiojimo su keturkoju trukmės bei periodiškumo.

Valandos kaina gali siekti 10-15 eurų. Tad šunų vedžiojimo paslauga savaitei piniginę paploninti gali 100 eurų.

Jei šuns šeimininkai nėra vienkartiniai šunų išvedžiojimo paslaugos užsakovai ir naudojasi šiuo patogumu periodiškai ar ilgą laiką, paslaugų tiekėjai jiems siūlo nuolaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.