Įsigiję šunį daro vieną didelę klaidą: tai įvertinti privaloma

Nusprendę įsigyti gyvūną turėtumėte įvertinti, ar galėsite jam skirti ne tik pakankamai laiko, bet ir pinigų – tyrimai rodo, kad žmonės mano išleisiantys maždaug 7 kartus mažiau, negu prireikia iš tiesų. Gyvūno išlaikymas per mėnesį gali kainuoti kelias dešimtis eurų.

 Lietuvoje veterinarai sako, kad šuns išlaikymui per mėnesį prireikia nuo keliolikos iki 30 eurų.<br> D.Umbraso nuotr.
 Lietuvoje veterinarai sako, kad šuns išlaikymui per mėnesį prireikia nuo keliolikos iki 30 eurų.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Nov 6, 2018, 6:29 AM, atnaujinta Nov 6, 2018, 6:41 AM

Gyvūno išlaikymo kaina, kaip rodo tyrimai, labiausiai priklauso nuo jo dydžio. Jungtinių Valstijų veterinarų asociacija apskaičiavo, kad pigiausia auginti žuvytes, brangiausia – šunis. Tuo metu katės buvo ketvirtoje vietoje iš septynių. Už jas brangiau auginti papūgas, vėžlius ir šunis. Pigiau – triušius bei kitus graužikus.

Šuns išlaikymo kaina priklauso nuo jo dydžio. Skaičiuojama, kad daugiausia Europoje šunų ėdalui per mėnesį išleidžia norvegai – apie 50 eurų vieno šuns šerimui. Norvegai daug dėmesio kreipia į tai, kokį ėdalą duoda savo augintiniui, be to, kai kurios veislės laikomos tautiniu paveldu, todėl svarbu, kad tie šunys būtų kuo sveikesni.

Lietuvoje veterinarai sako, kad šuns išlaikymui per mėnesį prireikia nuo keliolikos iki 30 eurų. Kaina priklauso nuo to, kokiu maistu augintinį šersite.

O kai kuriose šalyse šunų išlaikymas net panašus į vaiko auginimą. Pavyzdžiui, Šveicarijoje negalima palikti šuns ilgiau nei kelioms valandoms – būtina jį vesti į dienos centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.