Kauniečiai sunerimo dėl keturkojų laikymo namuose taisyklių

Šiais metais bus patvirtintos atnaujintos keturkojų laikymo namuose taisyklės. Jų apraše kauniečiai įžvelgė absurdiškų teiginių. Savivaldybė pranešė, kad taisyklės dar tik rengiamos ir nerimauti neverta.

Savivaldybė rengia naujas gyvūnų laikymo namuose taisykles.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savivaldybė rengia naujas gyvūnų laikymo namuose taisykles.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2019, 1:14 PM

Prieš žiemos šventes gyvūnų globa užsiimančios įstaigos „Penkta koja“ atstovai sunerimo, kad mieste rengiamos naujos gyvūnų laikymo taisyklės, kuriose gali atsirasti nelogiškų ir net absurdiškų pataisų.

„Penktos kojos“ vadovė Agnė Volockytė sakė, kad iš savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus gavo rengiamų taisyklių pataisų apmatus.

„Peržvelgusi siūlomas naujoves labai nustebau. Manau, kad jas rengia žmonės, kurie visai neišmano apie naminių gyvūnų laikymą mieste“, – kalbėjo A.Volockytė.

Gyvūnų globa užsiimanti moteris teigė, kad labiausiai ją nustebino keli naujų taisyklių punktai.

„Rašoma, kad dviejų butų name viename bute ar daugiabučio namo bute bus galima laikyti ne daugiau kaip po 2 šunis ar 2 kates arba po vieną šunį ir katę. Taip pat bus leidžiama auginti šių gyvūnų jauniklių vadą, bet ne ilgiau kaip iki jaunikliams sukaks 4 mėnesiai“, – teigė A.Volockytė.

Gyvūnų globėjos nuomone, yra nemažai žmonių, kurie augina ir po tris šunis.

„Augintiniai diktuoja žmonėms gyvenimo ritmą, žmonės su savo augintiniais daugiau juda, gyvena aktyviau, ir tai reikėtų tik sveikinti. Todėl apribojimai yra absurdiški“, – sakė A.Volockytė.

Dar vienas pataisų sakinys, kuris ją taip pat nustebino, byloja apie tai, kad viešosiose erdvėse nebus galima vedžioti nesveikų augintinių.

„Manau, kad reikėtų paaiškinti, jog vedžioti negalima tik infekcinėmis ar kitomis aplinkiniams pavojingomis ligomis sergančių gyvūnų. Juk aklas ar bekojis gyvūnas nekelia grėsmės aplinkiniams“, – sakė A.Volockytė.

„Penktos kojos“ direktorė teigė, kad naujosios taisyklės pagrįstos draudimais.

„Jos taikomos tokiems žmonėms, kurie su augintiniais elgiasi neatsakingai.

Tačiau keturkojų laiko ir normalūs, už gyvūnus atsakingi žmonės. Jiems reikėtų taisyklių, kuriose vyrautų ne draudimai, o skatinimas augintinius socializuoti“, – įsitikinusi A.Volockytė.

Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė pranešė, kad gyvūnų laikymo mieste taisyklės jau yra gerokai pasenusios ir jas rengiamasi atnaujinti, todėl neseniai buvo išsiųsti kvietimai visoms suinteresuotoms grupėms teikti savo pastabas bei pasiūlymus.

„Kol kas jokių sprendimų nepriimta, pasiūlymų laukiama iki sausio vidurio.

Tuomet bus diskutuojama, tariamasi, todėl kol kas nėra pagrindo nerimauti“, – sakė savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.