Šunų šeimininkų sąmoningumas auga: turime kuo pasidžiaugti

Nutirpus sniegui miestų gyventojus parkuose ir kitose žaliose erdvėse dažnai pasitinka ne besikalanti pavasarinė žolytė, bet šunų išmatomis paženklintos teritorijos. Keturkojus draugus auginantys žmonės dažnai pamiršta, kad yra ne tik šuniški džiaugsmai, bet ir tam tikros prievolės, kad jų augintiniai neapkartintų gyvenimo kitiems.

 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 3:55 PM, atnaujinta Mar 28, 2019, 4:20 PM

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Andžej Dinikis džiaugiasi, kad situacija sulig metais gerėja ir renkančių išmatas yra vis daugiau.

„Manau, kad ir mūsų prevencinės programos prisideda prie šio rezultato – šviečiame vaikus darželiuose, daliname maišelius išmatoms, organizuojame renginius“, – vardino A.Dinikis. Gerėjančią situaciją mato ir Baltijos aplinkos forumo aplinkosaugos specialistė Audronė Alijošiutė, kuri pabrėžia, kad svarbu ne tik rinkti, bet ir galvoti į ką renkame.

„Dabar galima rasti biodegraduojančių plastiko maišelių, bet nepamirškite, kad svarbu žinoti, kaip jie suyra – vieniems reikia saulės šviesos, kitiems atvirkščiai. Geriausia būtų rinkti į popierinius maišelius, o jei yra galimybė – parnešus namo nuleisti į tualetą“, – teigė moteris. Taip pat gyventojams primenama, kad rinkti reikia ne tik ant ar prie tako, bet ir miesto parkų gilumose po medžiais paliktus ekskrementus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.