Paaiškėjo balkone įkalinto ir savo išmatas ėdusio šuns ir jo savininkės likimas

Ketvirtadienio vakarą į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi susirūpinusi skaitytoja. Ji pasidalijo žinia apie uostamiestyje kankinamą šunį. 

Ketvirtadienio vakarą į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi susirūpinusi skaitytoja. Ji pasidalijo žinia apie uostamiestyje kankinamą šunį.<br> Skaitytojų  nuotr.
Ketvirtadienio vakarą į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi susirūpinusi skaitytoja. Ji pasidalijo žinia apie uostamiestyje kankinamą šunį.<br> Skaitytojų  nuotr.
 Šiuo prieš metus jau buvo patekęs globon dėl nepriežiūros Šilutėje.<br> Skaitytojų  nuotr.
 Šiuo prieš metus jau buvo patekęs globon dėl nepriežiūros Šilutėje.<br> Skaitytojų  nuotr.
Ketvirtadienio vakarą į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi susirūpinusi skaitytoja. Ji pasidalijo žinia apie uostamiestyje kankinamą šunį.<br> Skaitytojų  nuotr.
Ketvirtadienio vakarą į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi susirūpinusi skaitytoja. Ji pasidalijo žinia apie uostamiestyje kankinamą šunį.<br> Skaitytojų  nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-05-03 13:37, atnaujinta 2019-05-04 16:12

„Gyvename Žalgirio g. 15 name. Prieš porą mėnesių pastebėjome bute, uždarame įstiklintame balkone vilkšunio dydžio šunį. Šuo nenustodamas lojo nuo 7-os ryto iki 1 val. nakties. Netekę kantrybės iškvietėme policijos pareigūnus. Šuns staugimo faktą užfiksavo, tačiau buto nuomininkų namie nebuvo. Šuns staugimas nuolat kartojasi, po to kaimynai užtraukdavo balkone esančius roletus , ir šuns niekas nematėme.

Pabrėžiu, perklausus apytikriai 10 kaimynų, niekas nėra matęs to šuns lauke. Geriausiu atveju, vienas kaimynas teigia, du kartus matęs vedžiojant, per pusę metų. Tačiau šuns staugimą ir lojimą girdime nuolat.

Atšilus orui, 23-io buto gyventoja, atitraukia roletus, pradėjome stebėti, jog diena iš dienos šuo gyvena uždarytas balkone, savo išmatose. Nėra padėta, nei geriamo vandens, nei maisto, nei guolio miegui (kaip reikalaujama pagal teisės aktus). Tai tęsiasi beveik mėnesį, bandėme susisiekti su mergina, tačiau mums durų niekas nedarydavo.

Šuo kiekvieną dieną gyveno vis didesniame kiekyje išmatų, kol š.m. gegužės 1d. šuo nenustojamai kaukė ir ėdė savo išmatas, netekę kantrybės vėl kvietėme policijos pareigūnus. Atvykę pareigūnai baisėjosi laikymo sąlygomis, tačiau pabrėžė, jog pagal įstatymus negalima konfiskuoti gyvūno. 23-io buto gyventoja greičiausia gavo tik administracinę nuobaudą. Teisinosi, kad tai pirmas atvejis, tačiau dešimtys kaimynų liudijome, kad tai tęsiasi nuolat.

Prisegu nuotraukas, labai prašau atkreipti dėmesį į tai, koks šuo yra perkaręs, išsekintas, ties sprandu nuplikęs.

 Tikėjomės, jog po vakarykščio įvykio 23-io buto gyventoja susitvarkys, tačiau paskutinėje prisegtoje nuotraukoje galite matyti , jog išmatos taip ir liko nesuvalytos... O šuo greičiausiai vėl uždarytas balkone kankintis.

Labai prašome jūsų pagalbos ieškant galimybių atimti šunį iš jo neprižiūrinčios ir skriaudžiančios jaunos merginos. Baisu kiekvieną dieną klausytis vargšo šuns kančių“, – rašė moteris. 

Šia žinute socialiniuose tinkluose dalijosi ir daugybė kitų žmonių. Toks vieno socialinio darbuotojo iš Klaipėdos įrašas sulaukė daugiau nei 3 tūkst. pasidalijimų. Tiesa, penktadienio popietę jis buvo pašalintas.

Šuo įkalinamas ne pirmą kartą

Vėliau paaiškėjo, kad galimai kankinamą šunį pažįsta ir jau yra juo rūpinusis VšĮ „Šilutės beglobiai“ vadovė Rimutė Vismantienė.

„Praėjusių metų spalio mėnesį ta pati mergina Šilutėje įkalino šį šunį ir dar du šuniukus garaže. Paliko juos be maisto ir be vandens, jie mito savo išmatomis. Žmonės pasiskundė dėl garaže paliktų šuniukų. Ten nuvykome su policijos pareigūnais, jie nufilmavo situaciją ir jie buvo paimti globon. Tačiau mergina į rodė, kad šunimis tuo metu negalėjo pasirūpinti, nes sirgo, pristatė pažymas. Todėl policijos įgaliotas asmuo mane įpareigojo gyvūnus grąžinti. Aš juos grąžinau, o ji išvyko gyventi į Klaipėdą“, – teigė R.Vismantienė.

Ji patvirtino, kad socialiniuose tinkluose plintančiose nuotraukose ir tas pat šuo – Luna. 

„Turiu nuotraukas, kai jie visi buvo pas mane, turiu nuotraukų ir merginos, kuri laikinai globojo Luną. Ji vakar ir atpažino tą šunį feisbuke. Pasidomėjo, kad jis vis dar pas tą pačią moterį“, – pasakojo  VšĮ „Šilutės beglobiai“ vadovė.

Ji patikino, kad šiuo metu rašo pareiškimą policijai dėl gyvūno nepriežiūros.

Šuo pagrobtas iš savininkės

Bekalbant su R.Vismantiene paaiškėjo, kad buvusi šuns laikinoji globėja vėlyvą vakarą įsiprašė į šuns savininkės namus ir šunį iš jos atėmė. 

„Šuo yra čipuotas, vakcinuotas, pagal savininkės gyvenamąją vietą, registruotas Šilutėje. Naktį šunį perėmiau ir pristačiau medikams. Jau turiu veterinaro išrašą, kuriame nustatyta, kad šuo yra akivaizdžiai praradęs svorį, nuplikęs kailis krūtinės, kaklo, kojų srityje. Nuo pečių zonos jis beveik neturi plaukų. Gydytojas teigia, kad tai gali būti streso ir prastos mitybos pasekmė“, – teigė R.Vismantienė.

Pasak moters, bet kokiu atveju šiandien pas šuns savininkę būtų vykę pareigūnai ir gyvūnų teisių globėjai. 

„Šiuo metu neprižiūrėto šuns savininkė yra parašiusi pareiškimą, kad iš jos buvo pavogtas šuo, tačiau Klaipėdos savivaldybės atstovas mane informavo, kad dėl šio šuns skundų gavo ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, ir policija. Kadangi matosi, kad šuo nemaitintas ir neprižiūrimas, kol kas jo grąžinti neketiname“, – teigė R.Vismantienė.

Skirs baudą

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad ketvirtadienį taip pat sulaukė skundo dėl šio konkretaus šuns nepriežiūros. 

„Skunde buvo minima, kad šuo nuolat kaukia, niekas nemato, kaip jis vedžiojamas, jis gyvena savo išmatose, jas ėda, yra galimai nemaitinamas ir negirdomas.

Mūsų darbuotojai kartu su pareigūnais į minėtą butą buvo nuvykę dukart: prieš šešias ir po to prieš aštuntą valandą vakaro, bandė patekti į vidų, tačiau niekas jų neįsileido. 

Kadangi tyrimas jau pradėtas, šį rytą taip pat ketinome vykti ten, tčiau paaiškėjo, kad šuo jau paimtas ir šiuo metu yra Šilutėje“, – teigė S.Valiulis.

Pasak jo, gegužės 1 dieną policija buvo atvykusi pas šuns savininkę dėl kaimynų skundo, tačiau pažeidimas nebuvo fiksuotas.

„Į mus kaimynai dėl šito šuns kreipėsi pirmą kartą, tačiau policija ten jau lankėsi. 

Man pavyko susisiekti su šuns savininke, ji pažadėjo pas mane atvykti pasikalbėti. Telefonu aiškino, kad šuo buvo prižiūrėtas ir kaimynai piktavališkai ją apkalba“, – pasakojo S.Valiulis.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas teigė, kad dėl gyvūno nepriežiūros tokiu atveju gali būti taikoma administracinė atsakomybė. S.Valiulis tikisi, kad savininkę pavyks įkalbėti šunį atiduoti.

„Pirmą kartą galime skirti baudą nuo 30 iki 120 eurų. Nežinau, kaip ši istorija išsirutulios. Šuo šiuo metu yra paimtas savavališkai. Kadangi jis yra čipuotas, turime kalbėtis su savininke, kad ji geranoriškai jo atsisakytų. Viliuosi, kad nugalės sveikas protas ir šuniui bus užtikrinta tinkama priežiūra ir gyvenimo sąlygos“, – sakė S.Valiulis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.