Saugokite gyvūnus – oriniais šautuvais „medžiojami“ augintiniai

Feisbuko paskyroje tauragiškė Jurgita T. pasidalijo skaudžia žinia: jos katinėlis ne pirmą kartą iš kiemo grįžo sužeistas. Šįkart orinis šautuvas gyvūną kliudė pavojingai – prie pat akies. Moteris kreipėsi į siautėjančius beširdžius klausdama, kuo nusikalto jos išpuoselėta augintinė. Internautų pasipiktinimas įvykiu liejosi karšta lavos banga. Komentaruose žmonės dalijosi ir savo karčia patirtimi. Paaiškėjo, kad Aerodromo gatvėje, netoli Miltaujos ir Norkaičių kaime, jau daugelį metų siautėja oriniais šautuvais apsiginklavę kačių naikintojai, nuo jų ne kartą nukentėjo ir stambesni keturkojai – šunys.

Orinis šautuvas gyvūną kliudė pavojingai – prie pat akies<br>„Tauragės kurjerio“ nuotr.
Orinis šautuvas gyvūną kliudė pavojingai – prie pat akies<br>„Tauragės kurjerio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Regina Genienė, tkurjeris.lt

May 7, 2019, 3:44 PM

Jolita guodėsi, kad kaimynas jos katytei pataikė į antakį, todėl ji beveik dešimtmetį nebemato viena akimi. Inga atviravo, kad pernai jos katinas grįžo su šautine žaizda galvoje. Daiva graudinosi prisimindama, kad jos katinėlis, sužeistas tiesiai į akį, akimirksniu nukraujavo. Ona teigė, kad katės naikinamos jas apipilant automobiliuose naudojamu aušinimo skysčiu – gyvūnėlis laižosi, švarinasi kailiuką ir per dvi dienas žūsta. Kiti kėlė klausimą, kaip tokį žiaurumą su šaknimis išrauti iš visuomenės.

Smulkių gyvūnų gydykloje dirbantis Tomas Bartušis kalbėjo, kad apie tokius atvejus jam tekę girdėti. Su šautinėmis žaizdomis gyvūnėlių paskutiniu metu jis negydė, o Jurgitos minimą įvykį feisbuke matė. Veterinaro teigimu, tai pavojingi dalykai, kadangi iš orinio šautuvo išlėkęs šratukas gali sukelti rimtą pavojų gyvybei, suteikti gyvūnėliui kančių, jį suluošinti. Veterinaro nuomone, normalus žmogus taip nesielgia.

Ginklų parduotuvės „Gista“ savininkas Gintaras Starinskas teigė, kad orinius šautuvus galima įsigyti sulaukus 18 metų, pateikus tai įrodantį dokumentą, o leidimas tokiam ginklui nereikalingas. Jei orinis šautuvas sportinis, labai stiprus, tuomet leidimas būtinas.

– Orinis šautuvas veikia suspausto oro principu. Neatsargiai juo naudojantis arba tam neskirtose vietose, būnant neblaiviems yra galimybė rimtai susižeisti. Su tokiu šautuvu tobulinami šaudymo įgūdžiai šaudykloje. Tauragėje daug jų neparduodame. Vienareikšmiškai smerkiu šaudymą į gyvūnus, – atviravo ponas Gintaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.