Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Atokioje gyvenvietėje 80-metė tempė judantį maišą: atėmė žadą ir mažamečiams vaikams

Atokioje Vilniaus gyvenvietėje – žiaurus 80-metės elgesys su gyvūnu. Vilniečių šeima pastebėjo, kad jų senyvo amžiaus kaimynė maišą, kuriame kažkas juda, tempia upės link. Vėliau paaiškėjo, kad maiše – smarkiai sužalotas jų šuo. Senolė aiškina, kad taip bandė apsaugoti savo vištas. Dėl žiauraus elgesio su gyvūnu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įspėjame, kad reportaže rodomi vaizdai gali šokiruoti.

Vilniečių šeima pastebėjo, kad jų senyvo amžiaus kaimynė maišą, kuriame kažkas juda, tempia upės link.<br> Momentinis kadras.
Vilniečių šeima pastebėjo, kad jų senyvo amžiaus kaimynė maišą, kuriame kažkas juda, tempia upės link.<br> Momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-07 11:33, atnaujinta 2020-03-07 11:40

Maiše aptiktas negailestingai sumuštas, kraujuojantis šuo. Maišą upės link tempiančią 80-metė kaimynę užfiksavęs vilnietis netrukus suprato — maiše jo paties šuo. Anot šuns šeimininko, maišas buvo stipriaI užrištas, augintinis neturėjo kuo kvėpuoti. Maiše taip pat rasta viela, kuria, įtariama, šuo galėjo būti smaugtas.

„Buvo žaizdos tokios kaip su kirviu padarytos. Ji gal ir nekvėpavo kurį laiką, gal atsigavo. Žiauru, dar tokio vaizdo niekada gyvenime nemačiau“, – sakė susijaudinės augintinės šeimininkas Ladislavas.

Ladislavo teigimu, sunkiai sužalotą šunį matė ir jo sesers mažamečiai vaikai.

„Vaikams šokas. Jie verkė, kai pamatė tokį vaizdą. Mes paskui vaikus paslėpėm namuose, kad nematytų. Čia siaubas kažkoks, visiems siaubas , policijai net buvo siaubas“, – kalbėjo jis.

Sužalotą šunį matę vilniečio kaimynai sako bijantys ne tik dėl augintinių, bet ir dėl vaikų. Šuniui skilo kaukolė, spardyta į pilvą.

Šunį sužalojusi senolė ginasi, kad taip bandė apsaugoti savo vištas. Moteris sakė, kad šis ir dar vienas kaimynų šuo ne tik pjauna vištas, bet ir neleidžia išsimiegoti.

„Trejus metus nemiegam naktimis, o ką man daryti? Mes dviese gyvenam senukai, mums aštuoniasdešimt metų, du šunys po langais , jie alkani, loja visą naktį“, – kalbėjo ji.

Šuns šeimininkas aiškina — lojimas negali būti priežastis sunkiai sužaloti gyvūną.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai senolei gresia viešieji darbai, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.