Augintinius galima gydyti kvapais: štai kaip tai veikia

Apie aromaterapiją ir jos naudą žmogui žino daugelis. Tačiau apie aromaterapiją gyvūnams, žino tikrai mažai augintinių šeimininkų, o taiko ją dar mažesnė dalis. O be reikalo – aromaterapijos nauda gyvūnams, kaip ir žmonėms, yra moksliškai įrodyta jau seniai, tačiau svarbu laikytis gyvūnams skirtų rekomendacijų.

Gyvūnų aromaterapijai naudojami gyvūnams skirti eteriniai aliejai.<br>123rf nuotr.
Gyvūnų aromaterapijai naudojami gyvūnams skirti eteriniai aliejai.<br>123rf nuotr.
Gyvūnų aromaterapijai naudojami gyvūnams skirti eteriniai aliejai.<br>123rf nuotr.
Gyvūnų aromaterapijai naudojami gyvūnams skirti eteriniai aliejai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

tavogyvunas.lt

May 11, 2020, 7:02 AM

Esame išklausę aromaterapijos kursą, skirtą būtent saugiam ir tikslingam aromaterapijos taikymui gyvūnams. Todėl „Pet House“ gyvūnų viešbutyje keturkojams svečiams aromaterapija taikoma laikantis visų aromaterapijos gyvūnams rekomendacijų ir tik atsižvelgiant į poreikį bei patį gyvūną. Gyvūnų aromaterapijai naudojami gyvūnams skirti eteriniai aliejai. Šie aliejai yra būtinai terapiniai, tik natūralios augalinės sudėties, be jokių sintetinių medžiagų.

„Pet House“ viešbutyje aromaterapijos metu eteriniai aliejai naudojami pasitelkiant difuzorių. Tuo metu poveikis organizmui pasireiškia gyvūnui įkvėpus orą – tiesiogiai pasiekiami kvėpavimo takai, nervų sistema, nedidele dalimi ir kraujotaka. Garinant eterinių aliejų mažos molekulės organizmą pasiekia per odą, patekdamos į kraujotaką.

Šunims aromaterapiją taikoma ypač plačiai, kadangi jie eterinius aliejus geba itin gerai metabolizuoti. Eterinių aliejų terapiją taikoma supažindinant palaipsniui, atsižvelgiant į saugumą, gyvūno emocinę elgseną, jo svorį, uoslės jautrumą, taip pat stebima gyvūno būseną. Atsižvelgiama į naudojamų aliejų rekomenduojamą saugų lašų skaičių.

Katėms aromaterapija taikoma mažais kiekiais, atsižvelgiant į gyvūno emocinę būseną, stebėdami gyvūno augintinio elgseną, kaip jaučiasi. Katinėliams naudojami "Copaiba", "Frankincense" natūralūs eteriniai aliejai.

Eterinių aliejų poveikis emocinei būsenai: atpalaiduoja; ramina; mažina depresiją; gerina koncentraciją.

Eterinių aliejų poveikis fizinei būklei: skystina, valo gleives; nuskausmina; mažina spazmus; tonizuoja virškinimą; aktyvina kraujotaką; regeneruoja odą; mažina niežulį; veikia priešuždegimiškai, antialergiškai, atbaido vabzdžius, erkes ir kitus parazitus.

Aromaterapija ir jos poveikis yra skirti ne tik gyvūno emocinei ar fizinei būklei palaikyti, tačiau kaip prevencinė priemonė patalpų orui valyti.

Aromaterapijos nauda – dezinfekuojamas patalpų oras, naikinami įvairūs virusai ir bakterijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.