Pašautą katiną nutėškė prie gyvūnų gerovės tarnybos Kėdainiuose durų

Kai kuriuos žmones po tokių poelgių su gyvūnais sunku pavadinti žmonėmis.

Kėdainių mieste, prie gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ lauko durų, rastas apleistas pašautas katinas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kėdainių mieste, prie gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ lauko durų, rastas apleistas pašautas katinas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Jun 18, 2020, 11:36 AM

Kėdainių mieste, prie gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ lauko durų rastas apleistas pašautas katinas. Gyvūnų tarnybos specialistai daro viską, kad katinas išgyventų.

Ir tai – ne pirmas atvejis, kuomet Kėdainiuose žiauriai elgiamasi su naminiais gyvūnais.

Specialistams yra tekę gelbėti ir sumuštą, išdurtom akim, apipiltą cheminėmis medžiagomis katiną.

Nutėškė prie durų

„Ar visi žmonės turi širdį? Galime drąsiai sakyti, kad ne... Štai mūsų radinys prie durų. Gyvūnas sužeistas, vietoj to, kad jam būtų suteikta skubi veterinarinė pagalba, jis buvo tiesiog nutėkštas prie mūsų durų.

Nežinome, kiek laiko jis prastovėjo ant saulės uždengtas storu pledu. Džiaugiamės tik tuo, kad niekam jis neužkliuvo ir nebuvo dar kartą nuskriaustas.

Dabar vykstame į veterinarijos kliniką rentgenui ir konsultacijai, labai tikimės, kad dar spėsime jam padėti“, – tokią naujieną savo tarnybos draugams ir bičiuliams pranešė gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ Kėdainiuose koordinatorė Greta Linkė.

Kūne – kulkos

Nuvežus katiną į veterinarijos kliniką paaiškėjo dar vienas šokiruojantis dalykas – katinas ne tik, apleistas ir nukankintas, jo kūne aptiktos... šaunamojo ginklo kulkos.

Vadinasi, arba kažkas katiną norėjo nušauti, arba jį taip kažkas tokiu būdu vaikė, ar net taip nesveikai „pramogavo.“

„Padarius rentgeną paaiškėjo, kad jo išsekusiame kūnelyje yra net trys kulkos. Katinui dehidratacija, jis labai silpnas, tačiau kulkos nėra pažeidusios stuburo ar vidaus organų. Be to, jis turi erkių.

Šalia vienos kulkos jau susidaręs pūlinys. Šiandien sulašinta lašinė, suleista vitaminų, papildų, kurie stiprintų organizmą, antibiotikų. Palauksime kelias dienas, kol kačiukas šiek tiek atsigaus ir atliksime kulkų šalinimo operaciją. Būsime dėkingi, jei prisidėsite prie numatytų procedūrų“, – į visuomenę kreipėsi G.Linkė ir kaipmat sulaukė geradarių palaikymo.

Rasti skriaudikus – beveik neįmanoma

„Rinkos aikštė“ paklausė gyvūnų gerovės tarnybos specialistės G.Linkės, ar įmanoma rasti katiną sužalojusius asmenis. Gautas atsakymas nenudžiugino.

Taip pat specialistams neaišku, kodėl ir kas taip beširdiškai galėjo pasielgti su gyvūnu.

„Katino šeimininkas nežinomas, gyvūnas neženklintas. Kas jį paliko prie durų, irgi įrodymų nėra, tai kažką rasti ir nubausti neįmanoma. Kodėl buvo šauta į gyvūną, sunku įsivaizduoti.

Katinas nenoriai prisileidžia žmogų, bet dar sunku pasakyti, ar taip yra dėl skausmo, ar jis laukinukas. Tačiau yra apleistas, pilnas erkių ir blusų“, – paaiškino specialistė.

Mato baisumus

Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ Kėdainiuose specialistai ir savanoriai dažnai gelbėja žmonių apleistus, pamirštus, nemylimus augintinius.

Jie ne tik gydo, sterilizuoja, randa gyvūnams laikinus namus, bet ir ieško gyvūnėliams naujų namų, mylinčių šeimininkų.

Prie gyvūnų gerovės tarnybas „Pifas“ veiklos gali prisidėti kiekvienas kėdainietis. Kiekviena „Pifo“ istorija – mūsų žmogiškumo atspindys.

Gyvūnų gerovės tarnyba kasdien susiduria su naujais atvejais, naujais iššūkiais, tačiau juos kaskart vis labiau stebina ir liūdina žmonių žiaurumas.

„Tai pirmas atvejis, kai mums tenka gelbėti pašautą gyvūną. Yra tekę gelbėti sumuštą, išdurtom akim, apipiltą cheminėmis medžiagomis katiną, bet pašautą gelbėjam pirmą kartą. Toks tas gyvenimas, bet džiaugiamės ir norime padėkoti žmonėms, kurie mums padeda“, – apibendrino G.Linkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.