Lietuvos pervežėjų autobusiuke nugaišus šuniui, šeimininkas kaltina nužudymu: įmonė pateikė atsaką

Į lrytas.lt redakciją kreipėsi pasibaisėję skaitytojai, kurie pranešė, kad socialiniuose tinkluose plinta istorija apie siaubingą nelaimę: Lietuvos vežėjų į Airiją vežtas šuo taip ir nepasiekė savo šeimininko – nugaišo po kelių valandų. Pasipiktinęs Airijos pilietis ėmė viešinti šią istoriją socialiniuose tinkluose ir reikalauti, kad įmonės vadovas kompensuotų jam patirtą žalą (sumokėtų 5000 eurų) bei daugiau niekada nebeturėtų teisės pervežti gyvūnų.

 Lietuvos pervežėjų autobusiuke nugaišo šuo: šeimininkas kaltina nužudymų, įmonė pateikė atsaką.
 Lietuvos pervežėjų autobusiuke nugaišo šuo: šeimininkas kaltina nužudymų, įmonė pateikė atsaką.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 2:44 PM

Pervežimo paslaugas teikianti įmonė „LM Siuntos Lietuva – Airija – Lietuva“, kurią augintinio netekęs airis apkaltino „nužudžius“ jo britų buldogę Lolą, netrukus išplatino savo poziciją apie šį incidentą.

Pasak jų feisbuko puslapyje patalpinto komentaro, šunys yra pervežami nuolat, o toks incidentas – pirmas. Įmonė tvirtina, kad yra licencijuoti gyvūnėlių vežėjai, o automobiliai atitinka visus keliamus reikalavimus gyvūnėlių vežimui.

Taip pat užsimenama apie tai, kad Lola nugaišo vos po trijų valandų kelionės, o kartu keliavę kiti šuneliai – visiškai sveiki. Ilgame tekste tvirtinama, kad šuns būklė sukėlė įtarimų vos jį pamačius ir jie negali būti atsakingi už tai, kokiomis sąlygomis gyvūnas keliavo iki jų paėmimo vietos.

„Sveiki visi. Nenorėjome ir nenorime komentuoti šio incidento kol iki galo nėra viskas išsiaiškinta, tačiau tverti nebegalime ir norime savo lojaliems klientams perduoti savo poziciją tiek kiek galime šiuo metu. Socialinėje erdvėje plinta „postai, komentarai“ kaip mes „nužudėme šuniuką“.

Šuniukus vežame nuolat, esame licencijuoti gyvūnėlių vežėjai. Automobiliai atitinka visus keliamus reikalavimus gyvūnėlių vežimui. Kiekvieną reisą turime ne vieną ir ne du gyvūnus, kurie visuomet sėkmingai būna atvežti ir perduoti šeimininkams. Prižiūrime juos kaip savo visos kelionės metu. Tačiau šį kartą atsitiko nelaimė. Labai gaila ir skaudu dėl šuniuko, kuris mirė kelionės metu.

Trumpai. Esame šmeižiami, grasinama žinutėmis visai mūsų šeimai. Grasinama ir moteriai, kuri mus rekomendavo augintinio pervežimui. Yra be galo skaudu girdėti visą šį šmeižtą ir neteisingą informaciją, be abejonės skaudu ir šeimininkui, Airijos piliečiui, kuris liko be šuniuko, tačiau ne socialinėse erdvėse reikia aiškintis. Mes pasilikome savo teisę tylėti ir kol nebus teisėsaugos institucijų ištirta, mes nesivelsime į diskusijas, kaltinimus, puolimus ar teisinimus su asmeniu, kuriam šuniukas priklausė.

Važiavome iš Lietuvos į Airiją. Šuniukas buvo paimtas Olandijoje iš moters, kuri jį atvežė iki susitikimo vietos. Vos paėmus šuniuką iš Olandijos pilietės, buvo įtariama, kad su šuneliu kažkas ne taip, neatrodė pilnai sveikas. Tačiau nuraminome save, kad karštą vasaros dieną šunelis pavargo, kol važiavo iki mūsų.

Vos pravažiavus 3 valandas, šuniukas mirė. Likę keturi šuneliai, kurie važiavo iš Lietuvos, sveiki ir laimingi pasiekė savo šeimininkus Airijoje. Dėl mažylės mirties, šeimininkas buvo informuotas. Mums buvo liepiama vežti gyvūnėlį atgal moteriai, kuri mums jį perdavė. Nesutikome ir sakėme, kad vešime atlikti ekspertizę (skrodimą) mirties priežasčiai nustatyti. Šeimininkas griežtai atsisakė ekspertams duoti leidimą atlikti ekspertizę (skrodimą). Tik po paros laiko sutiko. Kodėl? Įdomu ir mums.

Visą tą laiką mums buvo grasinama ir reikalaujama susimokėti už gyvūnėlį 5000 e. Bandėme bendrauti taktiškai ir mandagiai. Buvo pranešta, kad kai bus įrodyta mūsų kaltė, mes pilnai prisiimsime atsakomybę.

Ekspertizės išvadoje trumpai parašyta, kad šuniuką ištiko šilumos smūgis. Tai leido šeimininkui konstatuoti, kad mes esame kalti ir „nužudėme jo šuniuką“. Kaip jau minėjome šunelis keliavo su mumis tik tris valandas. Niekam neįdomu, kaip ir kiek laiko, šuniukas keliavo iki mums perduodant jį, kokios buvo sudarytos jam sąlygos. Olandijos pilietė vėlavo į susitikimo vietą, nes kaip pati minėjo, ją buvo sustabdę policijos pareigūnai (nežinome kodėl, galbūt eilinė patikra, reidas). Mes nežinome kuriam laikui ji buvo sustabdyta, kiek ji stovėjo su galimai išjungtu varikliu. Visoje šitoje situacijoje kyla labai daug klausimų, neaiškumų ir įtarimų. Šunelio šeimininkas reikalauja pinigų už jo šunelio „nužudymą“. Neturime jokių patvirtinančių dokumentų apie jo šuns pirkimą ir sumas. Esame tik informuoti, kad šunelis buvo vežamas veisimui ( ši kalytė pasak šeimininko jam būtų pagimdžiusi 18 šuniukų).

Plinta labai baisios kalbos apie mus „žudikus“. Šeimininkas toliau žinutėmis puola, šmeižia, grasina visai šeimai, šių savo žinučių neviešina kažkodėl. O tik skleidžia nepatvirtintą ir šiai dienai melagingą informaciją, kuri kenkia mūsų reputacijai labai smarkiai. Be to, tik atplaukus į Airiją, abu mūsų automobiliai buvo sustabdyti patikrai. Pagal gautą šuniuko šeimininko skundą, buvo iškviestos gyvūnų teisių tarnybos specialistai ir vet. gydytojas.

Patikrinus gyvūnėlių gabenimo sąlygas, automobilį ir visą reikiamą dokumentaciją, nusižengimų neužfiksuota. Visi devyni dvejuose automobiliuose vežti gyvūnėliai, sėkmingai atkeliavo pas savo šeimininkus.

Labai apmaudu ir skauda dėl šunelio, bet ir šeimininkui, kuris myli savo augintinius pirmiausia ne pinigai galvoje turėtų būti.

Mes jokiais būdais nevengiame atsakomybės ir visada ją prisiimsime, jei tai bus įrodyta atsakingų institucijų, kad tai nutiko dėl mūsų kaltės.

Nekaltiname ir nepuolame nei vieno, savęs neginame ir neteisiname.

Šunelio šeimininkas pasirinko elgtis taip. Tikimės, kad jam nuo tokių jo veiksmų palengvės. Neatrašinėsime ir nediskutuosime apie šuns šeimininko ir žmonių prikurtas šunelio mirties aplinkybes, mūsų „netinkamas gyvūnų vežimo sąlygas“ ir kitą šmeižtą apie mus socialinėje erdvėje. Komentarus po mūsų puslapio skelbimais su šmeižtu pasiliksime sau dėl tolimesnių veiksmų ir trinsime siekiant išvengti bereikalingų diskusijų apie nepatvirtintas įvykio aplinkybes. Gražios dienos visiems.“, – rašė įmonės atstovai socialiniame tinkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.