Gyvūnų prieglaudoms paremti „Iki“ skiria daugiau kaip 30 tūkst. eurų

Rugsėjį paaiškėjus sąlygoms, kuriomis nelegaliose veisyklose laikomi gyvūnai, didžiausias krūvis teko jų gerove besirūpinančioms organizacijoms.

 Iš viso gyvūnus globojančioms organizacijoms „Iki“ išdalins daugiau kaip 30 tūkst. eurų.<br>unsplash.com nuotr.
 Iš viso gyvūnus globojančioms organizacijoms „Iki“ išdalins daugiau kaip 30 tūkst. eurų.<br>unsplash.com nuotr.
 Iš viso gyvūnus globojančioms organizacijoms „Iki“ išdalins daugiau kaip 30 tūkst. eurų.<br>„Iki“ nuotr.
 Iš viso gyvūnus globojančioms organizacijoms „Iki“ išdalins daugiau kaip 30 tūkst. eurų.<br>„Iki“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-10-13 12:30

Suprasdamas tiek joms, tiek kitoms prieglaudoms ir asociacijoms kylančius iššūkius bei tenkančią naštą, prekybos tinklas „Iki“ visoms paraiškas atsiuntusioms organizacijoms suteikia finansinę paramą.

Iš viso gyvūnus globojančioms organizacijoms bus išdalinta daugiau kaip 30 tūkst. eurų.

Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad skirdamas paramą prekybos tinklas nori nors šiek tiek palengvinti gyvūnus globojančių organizacijų darbą ir pagelbėti kiek įmanoma daugiau beglobių gyvūnėlių.

„Nors šiuo metu daugiausia dėmesio gauna tos prieglaudos ar asociacijos, kurios priėmė iš nelegalių veisyklų išgelbėtus gyvūnėlius, puikiai suprantame, kad visoms prieglaudoms tenka didžiulis krūvis ištisus metus.

Jie turi pasirūpinti beglobių maistu, patalpų išlaikymu, veterinarinių paslaugų apmokėjimu ir padengti kitas išlaidas. Tad skirdami paramą norime prisidėti prie gyvūnėlių gerbūvio“, – sakė ji.

Kaip anksčiau pranešė prekybos tinklas, gyvūnų prieglaudoms žadama skirti 5 proc. nuo rugsėjo mėnesio gyvūnų prekių pardavimų.

Prekybos tinklas pakvietė organizacijas atsiųsti paraiškas, kuriose jos pasidalintų, kokiems poreikiams būtų panaudota gauta parama.

Į kvietimą atsiliepė ir paraiškas atsiuntė 37 organizacijos iš įvairių Lietuvos miestų ir regionų.

Finansinė parama bus suteikta visoms organizacijoms, užpildytą paraišką atsiuntusioms iki rugsėjo 30 d.

Paramai skirtą sumą prekybos tinklui „Iki“ padėjo surinkti ir tiekėjai – „Kika“, „Nestlé Purina“ ir „Mars“.

Dėmesys – iš visoje šalyje veikiančių organizacijų

V.Budrienės teigimu, paskelbta iniciatyva sulaukė didelio susidomėjimo tiek iš dideliuose Lietuvos miestuose veikiančių organizacijų, tiek tų, kurios veiklą vykdo mažesniuose miestuose ir miesteliuose.

„Skaitydami gautas paraiškas buvome sužavėti, kad tokiuose miesteliuose, kaip, pavyzdžiui, Šilutė, Kazlų Rūda, Visaginas ar Plungė, veikiančios prieglaudos rūpinasi daugybe gyvūnėlių, tarp jų – ne vien šunimis ar katėmis, bet ir paukščiais, triušiais.

Tai rodo, kad jų veikla grindžiama principu – padėti kiekvienam gyvūnui, kuriam reikia pagalbos ir žmogaus šilumos“, – teigė „Iki“ komunikacijos vadovė.

Anot V.Budrienės, paraiškas atsiuntusių organizacijų įvairovė – didžiulė: iniciatyva sulaukė susidomėjimo tiek iš 20 metų veiklą vykdančių prieglaudų, tiek įsikūrusių pastaraisiais metais.

Globojamų gyvūnų skaičiai taip pat varijuoja nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų. Beje, sulaukta paraiškos ir iš arklių gerove besirūpinančios Žirgų globos asociacijos.

„Nepaisant veiklos metų ar globotinių skaičiaus, svarbiausia buvo pamatyti nuoširdų rūpestį gyvūnais. Skaitydami paraiškas supratome, kad šioms organizacijoms gyvūnėliai yra kaip šeimos nariai – jiems sekantis yra džiaugiamasi, o skaudant – liūdima kartu. Toks ryšys negali palikti abejingų“, – teigė ji.

Trūksta lėšų maistui, veterinarinėms paslaugoms

Maistas gyvūnėliams, veterinarinių išlaidų padengimas, sterilizacijos, turimų patalpų renovacija ir nuomos apmokėjimas – dažniausiai šiuos tikslus, kam reikalinga finansinė parama, nurodė organizacijos.

„Nepaisant atskirų žmonių paramos daiktais ar maistu, gyvūnų globos organizacijos vis dar susiduria su maisto trūkumu.

Žinoma, augantis jo poreikis yra natūralus – dėl nuolat gelbėjamų ir į šias vietas atvežamų gyvūnėlių globotinių skaičius nuolat tik auga.

Jiems dažnai prireikia ir veterinarijos klinikų paslaugų. Galiausiai, patalpos, kuriose įsikūrusios prieglaudos, taip pat yra pakankamai nedidelės, o daugėjant priglaustųjų skaičiui norisi jas pritaikyti taip, kad visi globotiniai gyventų patogiai“, – teigė V.Budrienė.

„Iki“ komunikacijos vadovė išreiškia viltį, kad suteikiama parama svariai prisidės prie šių tikslų įgyvendinimo ir palengvins gyvūnų organizacijoms tenkančią naštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?