Daugyklų Lietuvoje nemažėja: kankinamų gyvūnų išgelbėti nepavyksta

Prieš kelis mėnesius iš daugyklų konfiskuoti šunys šiandien vis dar negali džiaugtis geresnėmis gyvenimo sąlygomis. Nors pagydyti ir pamaitinti, tačiau su neaiškia ateitimi.

 Daugyklų Lietuvoje nemažėja: kankinamų gyvūnų išgelbėti nepavyksta.<br> 123rf.com nuotr.
 Daugyklų Lietuvoje nemažėja: kankinamų gyvūnų išgelbėti nepavyksta.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Banienė, ve.lt

Nov 21, 2020, 7:05 AM

Beveik 3 mėnesius gyvūnų globos namuose „Nuaras“ gyvenantys keturkojai tebėra narvuose. Globos namų vadovė Jurgita Gustaitienė niekaip negauna leidimų dėl šunų perdavimo bent jau laikinai globai.

J. Gustaitienės teigimu, šunų, paimtų iš veisyklų globos namuose šiuo metu yra apie 200. Gyvūnai „Nuare“ gyvena jau beveik 80 dienų. Vadovė sako, kad vienintelis pokytis šiems keturkojams buvo perkėlimas iš mažų narvų į didesnius. „Tačiau neturime teisės nei vedžioti jų, nei glostyti. O taip pat niekaip negauname leidimų perduoti šunis laikiniems globėjams. O ką jau kalbėti apie nuolatinės globos paieškas“, – situaciją komentavo pašnekovė.

Gyvūnų globos vadovė pasakoja, kad visi teisiniai ir visuomeniniai procesai, deja, vyksta ne taip, kaip buvo tikėtąsi.

„Manėme, kad šita šunų kančia ir savo pačių didelėmis pastangomis pavyks ištrinti daugyklas iš mūsų šalies žemės. Šį sunkų darbą darėme ne tik norėdami išgelbėti kankinamus gyvūnus, bet ir tam, kad žmonės suprastų, jog daugyklų turi nebelikti. Tačiau puikiai matome, kad nieko panašaus neįvyko“, – kalbėjo J. Gustaitienė.

Pagrindine šios nesibaigiančios problemos priežastimi, pašnekovė įvardijo vis dar tebesančią paklausą. „Žmonės nori gauti veislinius šunis pigiau, negu jie parduodami pas normalius veisėjus. O ir skelbimų internete, siūlančių pigiau nusipirkti veislinius šunis vėl pilna“, – komentavo vadovė.

„Man negaila nei laiko, nei pastangų. Beviltiškai gaila, kad niekas nepasikeitė. O ir valstybinė sistema vis dar yra neįgali pažaboti šitą neteisėtą veiklą. Nesakau, kad visi prisidėjusieji prie gyvūnų konfiskavimo dirbo blogai. Daug buvo tokių, kurie darė viską, ką galėjo. Tačiau ne šunys yra svarbiausi šioje istorijoje. Svarbiausi čia yra pinigai. Nors žmonės ir apsimeta, kad jiems rūpi gyvūnai. Situacija yra tragiška“, – pasakojo J. Gustaitienė.

Kiek ilgai keturkojai dar gyvens globos namuose ir koks bus tolimesnis jų likimas – sunku pasakyti.

Tačiau kol kas vadovė prašo gyventojų paaukoti gyvūnams nereikalingų paklodžių, geros kokybės sauso ir konservuoto šunų ir kačių maisto, taip pat geresnės kokybės kačių kraiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.