Brangiai kainuojantį šunį pigiai nusipirkti panoręs šiaulietis tapo sukčiaus auka

Dėl karantino vis labiau įsigalinti nuotolinė prekyba tapo rojumi įvairaus plauko sukčiams. Jei žmogus ieško paklausą turinčios prekės, tereikia ją pasiūlyti įsigyti gerokai pigiau ir – sėkmė garantuota.

 Kavalieriaus karaliaus Karolio spanieliai yra vertinami dėl gražios išvaizdos, paprastos priežiūros ir gero būdo.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 Kavalieriaus karaliaus Karolio spanieliai yra vertinami dėl gražios išvaizdos, paprastos priežiūros ir gero būdo.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 6:12 AM

Manančių, kad galima pigiai įsigyti brangiai kainuojančią prekę, nestinga.

Susigundė viliojančiu pasiūlymu

Tuo, kad susigundžius viliojančiu pasiūlymu galima patekti į sukčiaus paspęstus spąstus, neseniai įsitikino 29 metų šiaulietis.

Pirmadienį į policiją kreipęsis vyras pareiškė, kad bandydamas įsigyti šunį neteko 200 eurų.

Pareiškėjas nurodė ketinęs pirkti Kavalieriaus karaliaus Karolio veislės spanielį. Šie meilūs ir gražiai atrodantys šunys kainuoja brangiai.

Todėl šiaulietis labai apsidžiaugė viename tinklapyje radęs skelbimą apie gan pigiai Biržų rajone parduodamą tokios veislės šunį.

Su pardavėju susisiekęs vyras sutarė Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielį įsigyti už 400 eurų.

Paprašė sumokėti avansą

Pardavėjas pareiškė, už tokią sumą šunį sutiks paduoti, jei du šimtai eurų jam kaip avansas iškart bus pervesti į nurodytą sąskaitą.

Vos pirkėjas tai padarė, šuns pardavėjas dingo. Su šunį parduoti pažadėjusiu biržiečiu avansą sumokėjęs šiaulietis bandė susisiekti ir telefonu, ir internetu.

Nesulaukęs atsakymo vyras suprato tapęs sukčiaus auka ir kreipėsi į policiją.

Šiauliečio pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Pirkėjų daugiau už pardavėjus

Iš Anglijos kilę Kavalieriaus karaliaus Karolio spanieliai Lietuvoje yra palyginti nauja šunų veislė. Dėl gražios išvaizdos, paprastos priežiūros ir gero būdo šios veislės šunys tapo labai paklausūs.

Skelbimų portaluose galima rasti daug tokios veislės šuns ieškančių žmonių skelbimų, o skelbimų apie parduodamus Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielius yra tik vienas kitas.

Internetiniame skelbimų tinklapyje skelbiu.lt antradienį pavyko rasti tik du skelbimus apie parduodamus Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielius.

Vienas už tokį šunį „su dokumentais“ 600 eurų prašęs ir pasiūlymų tik SMS laukęs pardavėjas jį pardavė per keturias valandas. Kitas pardavėjas už dviejų mėnesių Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielio kalytę su kilmės dokumentais prašė 2 tūkstančių 300 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.