Padėkite prieglaudoms išmaitinti gyvūnus: prasideda akcija 1 „Like“ = 1 maisto porcija

Gera žinia gyvūnų gerbėjams – per pastaruosius kelerius metus itin išpopuliarėjęs šventinis renginys „Parodyk augintiniui eglutę“ vyks ir šiemet! Tiesa, rūpinantis tiek savo pačių, tiek ir augintinių saugumu, gyvą tradicinį susitikimą Vilniaus Katedros aikštėje, prie išpuoštos eglės, keičia virtualus renginys „Facebook‘e“. Renginio pradžia gruodžio 21 dieną, tad visi, norintys pamaitinti gyvūnus vos vienu „Like“ (arba patiktuko) paspaudimu, kviečiami būti aktyvūs!

 Kampanijos metu surinktas maistas keliaus prieglaudų gyvūnams.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kampanijos metu surinktas maistas keliaus prieglaudų gyvūnams.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kamilės Sakalauskaitės šuo jau dalyvauja kampanijoje Parodyk augintiniui eglutę.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Kamilės Sakalauskaitės šuo jau dalyvauja kampanijoje Parodyk augintiniui eglutę.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Parodyk augintiniui eglutę renginio akimirkos.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Parodyk augintiniui eglutę renginio akimirkos.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Projekto nuotrauka.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Projekto nuotrauka.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Ankstesnio renginio akimirkos.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Ankstesnio renginio akimirkos.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Ankstesnio renginio akimirkos, fotosesija Vilniaus Katedros aikštėje.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Ankstesnio renginio akimirkos, fotosesija Vilniaus Katedros aikštėje.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 3:55 PM

1 „Like“ = 1 maisto porcija

Šiemet jau penktus metus VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ ir UAB „Mars Lietuva“ organizuojamo renginio tikslas – surinkti kuo daugiau maisto prieglaudoms, o sykiu paskatinti žmones daugiau laiko praleisti su savo augintiniais: būti su jais ir per šventes, nepalikti vienų namuose.

„Ir jei anksčiau bene smagiausia renginio dalis buvo susitikimas Vilniaus Katedros aikštėje, kur šeimininkai fotografuodavosi kartu su savo augintiniais, tai šiemet raginame visus elgtis atsakingai ir likti namuose, o nuotraukas ar vaizdo įrašus su augintiniais pasidaryti savoje aplinkoje – namie, kieme ar lauke, – apie kiek kitokias dalyvavimo šiųmečiame renginyje sąlygas pasakojo Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė, VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė.

– Šventinei nuotaikai sukurti, fotografuokimės prie kalėdinės eglutės ar kitų šventinių dekoracijų ir iki gruodžio 27 dienos kelkime jas ant „Parodyk augintiniui eglutę“ renginio sienos „Facebook‘e“. Nuotraukose gali būti tik jūsų augintinis arba galite fotografuotis kartu su juo.“

Vėliau, panaudojant ir dalį atsiųstų nuotraukų bei vaizdo įrašų, renginio partneris „Mazylis Films“ sukurs video, į kurį reaguodami patiktukais / „Like“ gyvūnams neabejingi gyventojai visi kartu augins prieglaudoms skirtą maisto kalną. Ant renginio sienos „Facebook‘e“ vaizdo įrašas pasirodys ir patiktukų rinkimas prasidės gruodžio 28 dieną.

1 „Like“ = 1 maisto porcija prieglaudų gyvūnams! Šiemet maistu bus aprūpintos 5 prieglaudos, įvykdysiančios visas dalyvavimo sąlygas: „Klajūnas“, „Miško trobelė“, „Keturkojis draugas“, „Felium domus“ ir „Naminukai“.

„Nuoširdžiai tikiuosi, jog pasiūlymas patiktukus paversti maisto porcijomis augintiniams prieglaudose sudomins gyvūnų šeimininkus ir mylėtojus – tai puiki proga sukurti Kalėdas likimo nuskriaustiems keturkojams. Ir nors šįmet tradicijos turi adaptuotis prie pasikeitusio gyvenimo ritmo, mūsų noras kurti geresnį pasaulį augintiniams nuo to nesikeičia,“ – sakė šventės partnerės ir rėmėjos UAB „Mars Lietuva“ atstovas Mindaugas Rupšys.

Penkiems nuotraukų ar vaizdo įrašų autoriams, išrinktiems atsitiktine tvarka, ilgametis kampanijos rėmėjas „Mars Lietuva“ padovanos po dėžę gyvūnų skanėstų.

Interneto privalumai – dalyvauti gali ir akvariumo žuvytės!

Šiemet dėl naujo renginio formato į kampaniją gali įsitraukti gerokai daugiau žmonių ir jų augintinių nei iki šiol, mat jei anksčiau tam, kad būtų sudalyvauta fotosesijoje, reikėdavo su augintiniu atvykti į Vilnių, tai dabar, renginiui persikėlus į internetą, virtualiai jame gali dalyvauti visa Lietuva.

Antra priežastis, dėl kurios šiemet tikimasi ypač didelio renginio sėkmės – galima didesnė gyvūnų įvairovė. „Na nes jei galima iki eglutės ateiti su šuniu, tai su akvariumo žuvytėmis – jau nebe. Tad šiemet prie renginio kviečiami prisijungti ne tik šunų ir kačių augintojai, bet ir šeškų, žiurkių ir žiurkėnų, jūrų kiaulyčių, roplių, vorų ir visų kitų naminių gyvūnų šeimininkai,“ – sakė „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė.

Nuo 2016 m. vykstančios kampanijos metu iš viso Lietuvoje veikiančioms gyvūnų prieglaudoms išdalyta 46 000 maisto porcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.