Grynaveislį šuniuką nusipirkti per skelbimą bandžiusi vilnietė buvo šokiruota: liko ir be pinigų, ir be augintinio

Į sukčių pinkles patekusi 40-metė vilnietė liko ir be pinigų, ir be išsvajoto šuns, kurį ketino apgyvendinti savo namuose. Neseniai panašiai nukentėjo ir 71 metų kaunietė.

 Grynaveislį šuniuką nusipirkti per skelbimą bandžiusi vilnietė buvo šokiruota: liko ir be pinigų, ir be augintinio.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Grynaveislį šuniuką nusipirkti per skelbimą bandžiusi vilnietė buvo šokiruota: liko ir be pinigų, ir be augintinio.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-09 10:57

Dar prieš mėnesį išvydusi skelbimą apie Biržuose parduodamus šuniukus vilnietė iškart susisiekė su pardavėju. Biržietis gyrėsi, kad jau daug metų veisia šunis, todėl visi jo parduodami šuniukai turi kilmės dokumentus.

Patikinęs, kad veislynas veikia legaliai, jis nurodė savo adresą – Biržų pašonėje esantį Biržų kaimą. Kai vilnietė pasakė, kad yra nusprendusi įsigyti šuniuką, pardavėjas paprašė 200 eurų avanso. Esą kalė atsivedė vos kelis jauniklius, o norinčiųjų juos įsigyti ne vienas. Moteris sutiko pervesti pinigus.

Pareiškęs, kad šuniuką jau rezervavo, biržietis patarė vilnietei neskubėti važiuoti jo pasiimti.

Esą šuniukas dar per mažas ilgai kelionei.

Pardavėjas dėstė, kad jauniklis dar žinda motinos pieną, todėl per anksti būtų jį atjunkyti. Be to, jis pažadėjo, kol šuniukas sustiprės, jį paskiepyti.

Buvo sutarta, kad vilnietė savo augintinio atvažiuos pasiimti po mėnesio.

Nors šalyje siaučiant pandemijai ribojamas judėjimas tarp savivaldybių, šuns įsigeidusi moteris sugebėjo prasmukti pro Ukmergės, Panevėžio, Pasvalio ir Biržų rajonuose esančius policijos postus. Nuvykusi nurodytu adresu vilnietė liko šokiruota. Namo duris atidarę gyventojai pareiškė, kad nepardavinėja jokių šunų.

Pareiškimą policijai parašiusi moteris sužinojo, kad maždaug prieš pustrečios savaitės tokiu pat būdu buvo apgauta 71 metų kaunietė.

Ji ketino nusipirkti spanielių veislės šunį ir sutiko pervesti 250 eurų avansą.

Po dviejų savaičių nuvykusi nurodytu adresu į Biržus ji sužinojo, kad ten gyvenantys žmonės niekada neveisė šunų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.