Kaunietė žiemą pamatė ant tako susirietusį ežiuką ir parsinešė namo: privalės rūpintis iki pavasario

Poetės Erikos Drungytės namuose atsirado naujas augintinis. Moteris lauke rado iš guolio iškrapštytą ežį ir jį parsinešė namo. Gyvūnas lėtai apšniukštinėjo naujas valdas ir jose ramiai lauks pavasario.

 Poetės Erikos Drungytės namuose atsirado naujas augintinis. Moteris lauke rado iš guolio iškrapštytą ežį ir jį parsinešė namo.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
 Poetės Erikos Drungytės namuose atsirado naujas augintinis. Moteris lauke rado iš guolio iškrapštytą ežį ir jį parsinešė namo.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 11:24 AM

E.Drungytė šiuo metu gyvena Kauno rajone, Arlaviškėse. Prie jos namo sode yra įsikūrę ežiai, kurie šiuo metu turėtų miegoti. Bet trečiadienį išėjusi pasidairyti į kiemą moteris prie tvoros ant tako pamatė į kamuolį susisukusį ežiuką.

„Jis savo guolį žiemos miegui buvo susisukęs prie tvoros tarp krūmų, lapuose. Bet, matyt, šuo jį iškapstė.

Žinau, kad ežių ir kitų gyvūnų geriau neliesti, palikti juos gamtoje. Bet juk atgal į guolį jo negalėjau sugrąžinti, nesupratau, ar ežys gyvas, o gal sužeistas, todėl parsinešiau jį į namus“, – pasakojo E.Drungytė.

Moteris gyvūną padėjo vėsioje namo vietoje. Kitą dieną pamatė, kad ežys pabudo ir pradėjo krutėti, slampinėdamas apžiūrėjo, kur atsidūrė.

„Kol kas jis apspangęs, matyt, dar ne visai atsibudo. Ežiai paprastai miega iki kovo pabaigos arba balandžio pradžios, tol, kol jau gali susirasti maisto.

Bet kadangi jau prabudo, ant žemės padėjau dubenį su vandeniu ir išmirkyto sauso šuns ėdalo. Tikiuosi jis pasistiprins ir sulauks, kol ateis pavasaris. Tada jį būtinai išleisiu į kiemą“, – netikėto svečio globos rūpesčiais dalijosi E.Drungytė.

Gamtininkas Selemonas Paltanavičius paaiškino, kad jei jau žmonės randa ežius ir juos parsineša į namus, šiuos gyvūnus reikėtų laikyti vėsiose tamsiose patalpose ant šieno. Taip pat reikia padėti ir vandens bei šviežios mėsos. Jokiu būdu negalima duoti pieno.

Ežys turėtų vėl užmigti, o jei ne, jį reikia stebėti ir rūpintis, kad nepritrūktų maisto bei vandens, kol pats gamtoje jo galės susirasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.