Ugniagesiai Šakių ir Klaipėdos rajonuose gelbėjo į vandenį įlūžusius šunis

Ketvirtadienį Šakių ir Klaipėdos rajonuose ugniagesiai gelbėjo į vandenį įlūžusius šunis. 

 Ugniagesiai gelbėjo įlūžusį šunį.<br> Ugniagesių nuotr.
 Ugniagesiai gelbėjo įlūžusį šunį.<br> Ugniagesių nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 19, 2021, 10:24 AM, atnaujinta Mar 19, 2021, 11:21 AM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, apie 15 valandą buvo gautas pranešimas, kad Šakių rajone, Girėnų kaime, į tvenkinio properšą įkrito didelis šuo, dar vienas šuo stovi ant ledo. 

Atvykę gelbėtojai panaudojo roges ir vieną šunį ištraukė į krantą, kitas šuo išlipo pats. Abu gyvūnai nubėgo į kaimą, jų savininkai nežinomi. 

Vakar vėlai vakare Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams teko gelbėti karjere įlūžusį šunį. Pranešimas buvo gautas 22.35 val. „Mus pasitikę šeimininkai sakė, kad šuo nutrūko nuo pavadėlio, pabėgo ir negrįžta, tik girdisi jo cypimas, – pasakojo šios tarnybos skyrininkas Vidas Rasimavičius. – Jie įtarė, kad šuo galėjo įlūžti, nes ledas buvo labai plonas. Mes irgi išgirdome jo cypimą, bet kurioje jis vietoje jis yra, sunku buvo suprasti.“

Pasak skyrininko, ugniagesys gelbėtojas Mantas Prišmontas pradėjo šliuožti su gelbėjimo rogėmis, tačiau už 10 m pats įlūžo: „Mes jį partempėme atgal į krantą ir tuomet jis nusiyrė kitu keliu, nes karjeras apaugęs krūmais ir meldais, todėl sunku buvo prasibrauti su rogėmis, be to, buvo labai tamsu.“

Maždaug už 50 m ugniagesys pastebėjo įlūžusį šunį, įsikabinusį į eketės kraštą. „Jis ištraukė šuniuką, tačiau šis jam krimstelėjo į abi rankas, sako, gerai dar, kad nosį spėjau atitraukti. Gyvūnas buvo labai išsigandęs ir sušalęs. Mes su ugniagesiu vairuotoju Vytautu Černiausku partempėme juos į krantą. Visa gelbėjimo operacija užtruko apie 13 minučių“, – pasakojo V. Rasimavičius.

Ugniagesiai skubėjo gelbėti šuniuko, nes supranta, koks jis svarbus šeimai. „Kai perdavėme jį šeimininkams, šie tučtuojau įkėlė jį į mašiną ir išsivežė namo sušildyti. Šeimininkai labai džiaugėsi ir dėkojo mums. Mes irgi buvome laimingi, kad galėjome padėti, tačiau M. Prišmontą po gelbėjimo operacijos teko vežti į ligoninės priimamąjį apžiūrėti žaizdas ir pasiskiepyti nuo stabligės“, – sakė skyrininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.