Ugniagesiai vis dažniau turi gelbėti medyje įstrigusias kates: veterinarai paaiškino, kodėl taip nutinka

Trečiadienį ugniagesiai gelbėtojai subėjo į pagalbą į medį įsikorusiam ir išlipti negalinčiam katinui, savo socialiniame tinkle pranešė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

 Alytaus rajono Pivašiūnų ugniagesiai gelbėtojai miestelyje iš medžio nukėlė katinėlį, kuris ten kniaukė jau dvi paras.<br> 123rf.com nuotr.
 Alytaus rajono Pivašiūnų ugniagesiai gelbėtojai miestelyje iš medžio nukėlė katinėlį, kuris ten kniaukė jau dvi paras.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 6:26 PM

Alytaus rajono Pivašiūnų ugniagesiai gelbėtojai miestelyje iš medžio nukėlė katinėlį, kuris ten kniaukė jau dvi paras. Jis buvo įlipęs į pušį ir sėdėjo 10 m aukštyje.

Šeimininkai, pastebėję, kad dingo katinas, po kiek laiko išgirdo jo kniaukimą medyje. Negalėdami murklio išvilioti iš medžio, pagalbos jie paprašė ugniagesių.

Nors tokiame aukštyje stovint ant kopėčių atlikti gelbėjimo darbus nėra paprasta, ugniagesiai sakė, jog kažkam padėti visada malonu.

Per pastarąsias kelias dienas šalies ugniagesiams gelbėtojams teko net 3 kartus važiuoti iškelti katinų iš medžių. Kas ten juos užveja?

Pasak gyvūnų globėjų, dažniausiai juos išgąsdina netoliese pasirodęs šuo, į kiemą įvažiavęs automobilis ar juos besigainiojantys vaikai.

Ar tikrai katės nemoka išlipti iš medžio? Veterinarų teigimu, jos tiesiog nemėgsta lipti atbulomis, o kitaip nulipti nepavyksta.

Be to, pripratusioms gyventi ir miegoti namuose ant sofų rainėms šeimininkai paprastai nukerpa nagus, o nulipti turint trumpus nagus – labai sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.