„Kačių karas“ Jurbarke: moterį pribloškė seniūno atsakas

Katės virto rimtu ginču tarp seniūnijos ir moters – pastaroji tikina, kad katinai ne jos, o seniūnija įsitikinusi, kad moteris nori piktnaudžiauti belgobiams gyvūnams skirtomis lėšomis.

 Katės virto rimtu ginču tarp seniūnijos ir moters – pastaroji tikina, kad katinai ne jos, o seniūnija įsitikinusi, kad moteris nori piktnaudžiauti belgobiams gyvūnams skirtomis lėšomis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Katės virto rimtu ginču tarp seniūnijos ir moters – pastaroji tikina, kad katinai ne jos, o seniūnija įsitikinusi, kad moteris nori piktnaudžiauti belgobiams gyvūnams skirtomis lėšomis.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

jurbarkosviesa.lt

Aug 29, 2021, 1:03 PM

Kur dėti keturis kačiukus ir kam tenka atsakomybė jais pasirūpinti? Dėl tokios situacijos susikibo Greičių sodų gyventoja Genovaitė Bagdonienė ir Jurbarkų seniūnas Audronis Kačiušis. Moteris puslaukinius kačiukus ir juos atsivedusią katę kurį laiką šėrė, kad pagautų, o seniūnija aiškina, kad šerti gyvūnai tapo moters nuosavybe ir jiems mokesčių mokėtojų lėšos nebus leidžiamos.

Nežinia iš kur atklydo

G. Bagdonienė pasakoja, kad į jos sodą Greičiuose laukinė katė su kačiukais atklydo prieš keletą savaičių. Gyvūnai įsikūrė po veranda, tačiau artyn žmonių neprisileido. Žinodama, kad savivaldybė vykdo programą „Pagauk, sterilizuok, paleisk“ (PSP), ji nusprendė palengvinti seniūnijos dalią.

Moteris kurį laiką katinus šėrė, kol prisijaukino ir sugebėjo pagauti. Tuomet susisiekė su seniūnija ir pranešė apie gyvūnus bei paprašė, kad beglobiai katinai būtų paimti ir išvežti į prieglaudą.

„Puikiai visi suprantame, kad puslaukinių katinų lengvai nepagausi. To nepadarys jokie gaudytojai. Todėl šiek tiek juos prisijaukinau ir sugebėjau visus keturis kačiukus uždaryti verandoje. Tuomet apie juos pranešiau seniūnui Adroniui Kačiušiui. Deja, jo atsakymas mane tiesiog pribloškė“, – sako moteris.

Visą straipsnį skaitykite laikraštyje arbe prenumeruokite elektroninę versiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.