Iš buto ištrūkęs milžiniškas šuo laiptinės gyventojus pavertė įkaitais ir įvarė siaubo: policija nerizikavo šaudyti

Ištrūkęs iš savo buto ir niekaip negalėdamas sugrįžti atgal juodas keturkojis blaškėsi ir vaikė žmones. Policininkai nerizikavo šauti. Galop buvo surasta šeimininkė – parskubėjusi namo ji nuramino paklaikusį savo augintinį.

 Ištrūkęs iš savo buto ir niekaip negalėdamas sugrįžti atgal juodas keturkojis blaškėsi ir vaikė žmones. Policininkai nerizikavo šauti.<br> Lrytas.lt koliažas
 Ištrūkęs iš savo buto ir niekaip negalėdamas sugrįžti atgal juodas keturkojis blaškėsi ir vaikė žmones. Policininkai nerizikavo šauti.<br> Lrytas.lt koliažas
 Jauna šuns šeimininkė policijai rodė, kaip užrakinamas butas.<br> D.Krasausko nuotr.
 Jauna šuns šeimininkė policijai rodė, kaip užrakinamas butas.<br> D.Krasausko nuotr.
Rotveileris, šuo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Rotveileris, šuo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Darius Krasauskas, „Panevėžio kraštas“, panskliautas.lt

Sep 23, 2021, 6:39 AM

Skuodė į viršų visu greičiu

„Visa laimė, kad į laiptinę tuo metu neįžengė joks vaikas ar senas žmogus. Jie tikrai nebūtų spėję pasprukti nuo agresyvaus šuns“, – sunkiai rinkdamas žodžius kalbėjo keturkojo išpuolį vėlų sekmadienio vakarą Panevėžyje patyręs panevėžietis.

Penkiaaukščio namo laiptinėje leisdamasis laiptais žemyn iš viršutinio aukšto jis tik per plauką išvengė ten besiblaškančio didelio šuns nasrų.

Šuns laiptinėje jis nematė iki tol, kol pasiekė pirmą aukštą. Iki to momento šuo tyliai tupėjo prie pat laukujų durų.

Vos tik išvydęs žmogų, keturkojis stačiai pašėlo. Garsiai lodamas ir urgzdamas šuo metėsi prie jo.

Sportiško sudėjimo vyras į pavojų spėjo sureaguoti – staiga apsisukęs iš visų jėgų pasileido bėgti aukštyn, vienu metu peršokdamas kelias laiptų pakopas.

Bėglys lengviau atsikvėpė tik tada, kai atsidūrė penktame aukšte prie savo buto durų. Į naktinę pamainą jis laiku neišėjo.

Agresyvus keturkojis žmogaus ilgai nesivijo. Pasiekęs antro aukšto aikštelę sustojo, bet nesiliovė skalyti. Galop jis nagais puolė draskyti vieno buto duris.

Kaip vėliau paaiškėjo, šiame bute ir gyvena jo šeimininkai.

Įsitaisė prie laiptinės durų

Vienas po kito nedrąsiai buto duris pravėrė keli gyventojai, tačiau greitai jas vėl uždarė – šuo ėmė laiptais lakstyti žemyn aukštyn.

Pasiblaškęs jis galop nusileido į pirmą aukštą ir vėl įsitaisė prie lauko durų.

Ten jį ir rado gyventojų iškviesti policininkai. Vos tik patruliai pradarė duris, šuo lodamas metėsi ant jų. Šiems beliko akimirksniu užtrenkti metalines duris.

Patruliai nedaug ką tegalėjo padaryti. Šauti iš tarnybinio pistoleto daugiabučiame name rizikinga, nes rikošetu atšokusi kulka galėjo lengvai perskrosti duris ir sužeisti už jų esančius žmones.

Šeimininkų ilgai ieškojo

Drama daugiabučio namo laiptinėje tęsėsi apie valandą. Visą tą laiką gyventojai prabuvo „belaisviais“ savo butuose.

Kaip vėliau paaiškėjo, šuo ištrūko iš vieno buto antrame aukšte, tačiau surasti jo šeimininkus nebuvo lengva.

Žmonės butą čia nuomojasi, todėl kaimynai nežinojo jų telefono numerio.

Galop pareigūnai susisiekė su buto savininkais, o tie apie pasprukusį šunį pranešė nuomininkams.

Netrukus prie daugiabučio namo privažiavo lengvoji mašina. Iššokusi šuns šeimininkė tekinomis pasileido į laiptinę. Ją pamatęs keturkojis iškart nurimo.

Atrakinusi buto duris moteris šunį įleido į vidų.

Dievagojosi užrakinusi

Dabar šuns savininkei tenka aiškintis policininkams.

Kaip pirmadienį sakė Panevėžio policijos atstovė Rasa Galkauskienė, protokolas šuns šeimininkei dar nesurašytas, neaišku, kokiu būdu šuo sugebėjo iš užrakinto buto ištrūkti į laiptinę. Šuns savininkė dievagojosi, kad išeidama iš namų duris užrakino.

Gali būti, kad moteris durų gerai neuždarė, todėl spynos liežuvėlis nesulindo į staktą. Užteko šuniui stumtelėti ir durys atsidarė, o jam ištrūkus į laiptinę, užsidarė ir užsitrenkė.

Milžiniško keturkojo veislės sužinoti irgi nepavyko. Gyventojai spėjo, kad yra kažkas panašaus į rotveilerį ir senbernarą.

Kam gerai, kam blogai

Gyventojai džiaugėsi, kad viskas nutiko vėlų metą, kai dauguma žmonių jau būna namuose.

„Džiugu, kad viskas baigėsi laimingai – niekas nebuvo sukandžiotas, o ir pats šuo liko sveikas“, – tvirtino viena gyventoja.

Visgi šis incidentas galėjo baigtis ir liūdniau. Vos prieš kelias akimirkas į namus su maža mergaite buvo grįžusi viena šeima.

Vienas vyras turėjo po vidurnakčio iš Vilniaus oro uosto pasiimti parskrendančius namiškius. „Įkalintajam“ teko skubiai koreguoti planus.

Kita moteris, gyvenanti vienu aukštu aukščiau, neslėpė bijanti tokio didelio šuns.

„Tikrai baugu, kai vaikščiodama po savo kambarius girdžiu, kaip apačioje esančiame bute šuo sekioja paskui mano žingsnių garsą. Kur tik einu, iškart pasigirsta ir šuns nagų ciksėjimas“, – tikino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.