Šiurpus radinys Gargžduose: vandenyje prie akmens rado už pavadžio pririštą negyvą šunį

Praėjusį sekmadienį šiurpus radinys Gargžduose sukrėtė gyvūnais besirūpinančius savanorius – praeivis vandens telkinyje aptiko galimai nuskandintą šunį. Į įvykio vietą nuskubėjo organizacijos „Lietuva – gyvūnams“ savanorė Lina Mišeikienė ir policijos pareigūnai.

 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
 Gargžduose rastas negyvas šuo.<br> „Lietuva – gyvūnams“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 30, 2021, 8:08 AM, atnaujinta Oct 30, 2021, 8:19 AM

Savanorė naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad vienoje feisbuko grupėje atsirado pranešimas su galimai paskandinto šuns nuotraukomis. Savanorė nedelsiant sureagavo ir susisiekusi su vyru susitarė atvykti į įvykio vietą. Taip pat buvo iškviesta policija.

Paaiškėjo, kad Gargžduose, netoli vandens bokšto esančiuose tvenkiniuose, praeivis, vedžiodamas savo šunį, pastebėjo kažką plūduriuojant vandenyje viename iš tvenkinukų. Vyras savanorei pasakojo nustebęs kažką neaiškaus išvydęs šioje vietoje, kur gana dažnai veda pasivaikščioti savo augintinį, ir nuskubėjęs pasižiūrėti. Priėjęs arčiau vyras iš karto pamatė po vandeniu esantį šunį. Jis puolė traukti už pavadžio, prie kurio ir buvo pririštas vandenyje plūduriuojantis šuo. Pasak vyriškio, tai padaryti nebuvo paprasta ir jis netrukus suprato kodėl: negyvo šuns pavadėlis buvo pririštas ir prie vandenyje esančio akmens. Timptelėjus, pavadėlis nuo akmens nusimovė.

Pasak savanorės, akivaizdu, kad tai tikrai nebuvo nelaimingas atsitikimas, nes iš pavadžio buvo specialiai surišta kilpa, kuri buvo uždėta ant akmens. Pavadėlis buvo perduotas policijos pareigūnams.

L. Mišeikienė spėjo, kad akmuo su užnerta kilpa iš pavadžio ir prie jo pririštu šunimi galėjo būti įmestas į vandenį arba akmuo jau buvo vandenyje ir kažkas šunį įbridęs pririšo ir paliko mirti. Neaišku, kiek laiko ten gyvūnas galėjo kankintis.

Vieta, kurioje rastas gyvūnas, retai vaikštoma, pasak savanorės, ten žmonės užklysta nebent pažvejoti arba šuns pavedžioti.

L. Mišeikienė neatmetė tikimybės, kad tai gali būti ir nelegalios veisyklos augintinis.

„Kalytė, sprendžiant pagal kailio, odos ir nagų būklę, buvo neprižiūrėta. Paprastai tokius vaizdus matome pas gyvūnus, paimtus iš daugintojų. Savo augintinių žmonės taip nelaiko“, – apie tai, kad augintiniu buvo visiškai nesirūpinama, pasakojo savanorė.

Iš išvaizdos, pasak L. Mišeikienės, šunelis primena Vakarų Škotijos baltąjį terjerą, mikroschemos neturėjo.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė informavo, kad dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 310 str. 1d. (Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų).

Radinys perduotas ekspertizei, šiuo metu laukiama rezultatų, kurie atskleis, ar gyvūnas nuskendo, ar jau negyvas buvo įmestas į vandenį.

Savanorė tvirtino, kad kol kas galimų šuns šeimininkų paieškoje nepadėjo niekas: organizacija išplatino skelbimą, prašydami atsiliepti asmenis, kurie galbūt pagal gyvūno daiktus (drabužėlius ar pavadėlį) žinotų šeimininkus ar būtų matę jį vedžiojant.

Organizacijos „Lietuva – gyvūnams“ prašo žmonių, jei galite turėti tyrimui galimai reikšmingos informacijos, įtariate, kas galėjo taip žiauriai pasielgti ar atpažinote šunelį ir žinote jo savininkus, pranešti savanoriams, kurie pažada išsaugoti jūsų anonimiškumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.