Pergalė prieš žiauriąją veisėją iš Kretingos r.: paskelbė sprendimą garsiojoje „Sniegiaus“ byloje

Klaipėdos apygardos teismas tenkino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) apeliacinį skundą ir konstatavo, kad VMVT pagrįstai pripažino Kretingos raj. nelegalią gyvūnų augintinių veiklą vykdžiusią veisėją I. A. kalta dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Teismas atmetė skundą, kuriuo veisėja prašė panaikinti jai veterinarijos inspektorių pritaikytą administracinio poveikio priemonę – gyvūnų konfiskavimą.

 Pergalė prieš žiauriąją veisėją iš Kretingos r.: paskelbė sprendimą garsiojoje „Sniegiaus“ byloje.<br> Lrytas.lt koliažas
 Pergalė prieš žiauriąją veisėją iš Kretingos r.: paskelbė sprendimą garsiojoje „Sniegiaus“ byloje.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-08 15:28

Istorija prasidėjo pernai, kai Kretingos rajone savo pasimetusio škotų terjero, vardu Sniegius ieškojo jo savininkė. Ji ir padėjo aptikti neįtikėtinai žiauriomis sąlygomis laikomus gyvūnus augintinius.

2020 metų rugsėjo mėnesį Kretingos rajone buvo surastos dvi nelegalios daugyklos. Jose laikyti 22 šunys buvo konfiskuoti. VMVT specialistai išsiaiškino, kad šiose daugyklose, šunys ilgą laiką buvo laikomi per ankštuose narvuose.

Nustatyti ir žiauraus elgesio su gyvūnais atvejai – kai kurie šunys buvo suluošinti, lūžusiais galūnių kaulais, pažeistais sąnariais, kentė skausmus, jiems nebuvo naikinami parazitai, nesuteikta būtina veterinarinė pagalba. Buvo nustatytas ir dokumentų klastojimas. Pati I. A. dar bandė susigrąžinti keturkojus, tačiau nesėkmingai – iki šiol jie yra laikinai apgyvendinti gyvūnų globos vietoje.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismas priėmė galutinę ir neskundžiamą nutartį bei pripažino I. A. kalta pagal ANK 346 str. 16 d. (žiaurus elgesys su gyvūnais ir kankinimas). Nelegaliai veikusiai veisėjai gyvūnai augintiniai nebus grąžinti, jai taip pat yra skirta piniginė bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.