Šaliai paskelbus, kad žada uždrausti šimtametę tradiciją valgyti šunų mėsą – protestų banga

Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė, kad kuriama darbo grupė, kuri ruoš draudimą valgyti šunų mėsą. Tai įvyko po to, kai Pietų Korėjos prezidentas pareiškė, jog jau laikas nutraukti šią šimtametę praktiką.

 Protestas Pietų Korėjoje dėl šunų valgymo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Protestas Pietų Korėjoje dėl šunų valgymo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2021, 11:23 AM

Septynios vyriausybinės įstaigos išplatino bendrą pareiškimą, jog nusprendė sudaryti grupę, kurią sudarytų pareigūnai, civiliai ekspertai ir susijusių organizacijų žmonės, kad pateiktų rekomendacijas dėl galimo šunų mėsos vartojimo uždraudimo.Teigiama, kad valdžios institucijos rinks informaciją apie šunų fermas, restoranus ir kitus objektus, bei tirs visuomenės nuomonę.

Vyriausybė teigia, kad pirmoji tokio pobūdžio iniciatyva nebūtinai garantuoja šunų mėsos uždraudimą. Šį miglota valdžios pozicija greitai sulaukė šunų augintojų ir gyvūnų teisių aktyvistų protestų.

Šunų veisėjai teigia, kad darbo grupės sukūrimas yra ne kas kita, kaip formalumas uždaryti jų fermas ir šunų mėsos restoranus, o gyvūnų mylėtojai skundžiasi, jog vyriausybės pareiškimui trūksta ryžto ir tikslo jis greičiausiai nepasieks.

Šunų augintojų asociacijos generalinis sekretorius Ju Yeongbong, apkaltino vyriausybę „trypiant“ žmonių teisę valgyti tai, ko nori, ir ūkininkų teisę gyventi. Jis sakė, kad protestuodami ūkininkai boikotuos visas vyriausybės diskusijas dėl šunų mėsos.

Korėjos gyvūnų apsaugos asociacijos vadovas Lee Won Bokas vyriausybės pranešimą pavadino „labai nuviliančiu“, nes jame nebuvo jokių konkrečių planų, kaip uždrausti šunų mėsos vartojimą.

„Mes labai abejojame, kad vyriausybė išdrįs nutraukti šunų mėsos vartojimą“, – sakė Lee.

Kasmet Pietų Korėjoje maistui nužudoma apie 1–1,5 mln. šunų. Tai yra keliais milijonais mažiau nei prieš 10–20 metų. Pasak organizacijos, šiuo metu Pietų Korėjoje auginama apie 1–2 milijonus šunų mėsai.

Ūkininkai – daugiausiai neturtingi, pagyvenę žmonės, kurie nori, kad vyriausybė leistų šunų mėsos vartojimą, tikintis, kad paklausa palaipsniui ir taip mažės, bet gyvūnų teisių organizacijos nori kuo greičiau užbaigti šį verslą. Restoranų, tiekiančių šunų mėsą Pietų Korėjoje, ir taip mažėją, nes jauni žmonės mano, kad šunų mėsą valgyti nėra patrauklu, šie augintiniai stipriai populiarėja.

„Pietų Korėja yra vienintelė išsivysčiusi šalis pasaulyje, kurios žmonės vis dar valgo šunis, o tai kenkia mūsų tarptautiniam įvaizdžiui“, – sakė Lee.

Rugsėjį prezidentas Moon Jae-inas, kuris taip pat yra ir šunų mylėtojas, per susitikimą su savo ministru pirmininku paklausė „ar dar nėra laikas atidžiai apsvarstyti šunų mėsos vartojimo uždraudimą“, sukeldamas naujas diskusijas šiuo klausimu.

Tačiau naujausios apklausos rodo, kad daugybė žmonių nepritaria šiam draudimui, nors patys šunų nevalgo.

Pietų Korėjoje šunų mėsa nėra nei teisėta, nei aiškiai uždrausta.

Parengta pagal dailymail.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.