Telšiuose vyras kankino alkoholiu nugirdytą šunį: „Skausmo jis nejaučia, todėl reikia su „kūloku“ auklėti" Antradienio vakarą šuo buvo paimtas

Socialiniuose tinkluose plinta šokiruojantis vaizdo įrašas, kuriame vyras kankina šunį. Įrašą portalui lrytas.lt atsiuntusių skaitytojų teigimu, gyvūnas ne tik buvo mušamas, tačiau ir prigirdytas alkoholiu. Tuo tarpu tiesiogiai savo gyvūno kankinimus transliavęs vyras savo kaltės net neįžvelgia, ir kaltina jį be reikalo užsipuolusius žmones.

 Kankinamas šuo.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Kankinamas šuo.<br> Lrytas.lt koliažas.
Pasidalijo kankinto šuns vaizdo įrašu. <br>Facebook nuotr.
Pasidalijo kankinto šuns vaizdo įrašu. <br>Facebook nuotr.
 Kankinamas šuo.<br> Stop kadras iš vaizdo įrašo.
 Kankinamas šuo.<br> Stop kadras iš vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2021, 2:27 PM, atnaujinta Dec 2, 2021, 3:19 PM

Pirmadienio vakarą išplitusiame vaizdo įraše vyras žmonėms pasakojo, kad jo šuo „skausmo nejaučia, todėl jį reikia su „kūloku“ auklėti“.

Beglobių gyvūnų asociacija „Telšių Uodegėlė“ pranešė, kad kreipėsi į policiją su ir pateikė daugiau įrodymu apie nusikalstamą veiklą, tačiau šuo ir toliau liko pas šeimininką, kuris neigia padaręs kažką blogo.

Portalui lrytas.lt susisiekus su Telšių apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, paaiškėjo, kad toks pranešimas tikrai yra užregistruotas ir šiuo metu vyksta aplinkybių tikslinimas, tačiau ikiteisminis tyrimas kol kas nėra pradėtas. Taip pat policijai nėra žinoma, ar šis asmuo buvo anksčiau baustas už panašius nusikaltimus.

Antradienio vakarą gyvūnų asociacija „Telšių Uodegėlė“ pasidalino informacija, jog šuniukas VMVT atstovų ir Telšių policijos pareigūnų buvo paimtas iš šeimininko.

Vyras vietiniams žmonėms yra gerai žinomas. Taip pat, asmuo jau yra baustas už vandalizmą .

Susisiekus su gyvūnų asociacija „Telšių Uodegėlė“, jie pateikė dar daugiau faktų apie šį žmogų.

„Šis smurtautojas gerai žinomas Telšiuose, kaip neprognozuojamas.

Mus pasiekė žinia, kad tiesioginės transliacijos metu jis kankina šunį, girdo brendžiu, smaugia. Aiškina žmonėms, kad tokie šunys ne dvarneškos ir juos kūloku reikia auklėti. Vaizdo įraše vyras kandžioja ausis ir vėl muša šunį. Stebėjome ir vakar (pirmadienį, - aut. past.) tiesioginę transliaciją, jis gyrėsi jog buvo policija ir nieko jam nepadarė, nes visi jo bijo.

Bandėme provokuoti klausdami ar parduotų šunį, tačiau buvo sulaukta tik keiksmažodžių. Šiandien komentaruose jis pats reiškiasi, jog mes nesuprantame, kad tokį kovinį šunį galima auklėti tik jėga. Kitu atveju jis bus agresyvus, šuo turi žinoti savo vietą.

Mus pasiekė ir žmonių pasakojimai, kad šuo yra mušamas, jei pasisioja ne vietoje, nors pats nevedė jo į lauką. Kartą šuo pavogė traškučių pakelį, tuomet jis jam sukišo tą pakelį į burną. Taip auklėdamas jog maisto vogti nevalia“, – informacija pasidalijo „Telšių Uodegėlės“ atstovas.

Gyvūnų mylėtojai yra nusivylę tarnybų darbu ir abejoja, kad šuo bus paimtas iš smurtautojo. 

„Policija turi vaizdo įrašus ir nuotraukas, sakė kels byla, bet… manome ji nusės stalčiuje, nes gyvūnų tema nėra jiems svarbi. Su VMVT vakar konsultavomės telefonu, bet jie tiesiog pasimetė, lyg žmogui užtektų „paaiškinti, kad taip negalima daryti“. Šįryt nusiuntėme oficialų skundą el. paštu su visa medžiaga, tad tikimės, jog sureaguos“, – portalui lrytas.lt nurodė „Telšių Uodegėlė“ atstovai.

Tačiau panašu, jog asmuo, net nesupranta padaręs kažką blogo, nes po pasidalinto vaizdo įrašo komentarais teigia jog, jis savo šunį auklės kaip tik norės, nes to jam nedraudžia joki įstatymai. Taip pat, žmones įžeidinėjo įvariais žodžiais, bei siūlė atvykti pas jį į namus su juom pasimušti.

„Jei aš būčiau pažeidęs įstatymą, tada galėtumėte kažką šnekėti. Nuo kada įstatymai draudžia sudrausminti šunį jo nemušant?“ – po paskelbtu vaizdo įrašu socialiniame tinkle antradienį komentavo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.