Ligotą šunį Kauno rajone pasmerkė baisiai žūčiai baloje. Deja, gelbėtojai pavėlavo

Žiaurus elgesys su gyvūnais tapo Lietuvos kasdienybe. Socialiniuose tinkluose kasdien skelbiami šiurpūs faktai apie atnešamus užmigdyti visiškai sveikus augintinius, iš namų išmestus vaikingus, susirgusius ar pasenusius keturkojus draugus.

 Nelaimės auka.<br> Stop kadras.
 Nelaimės auka.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2021, 5:03 PM

Tačiau viena šios savaitės istorija kraupumu pranoko daugelį. Ją paviešino gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ savo feisbuko paskyroje.

Šios įstaigos savanoriai temstant skubėjo į Raudondvario plentą gelbėti vokiečių aviganio mišrūno. Pagalbą iškvietė kavinės prie plento darbuotoja. Mat jau kurį laiką matė šaltyje gulintį, sunkiai valdantį užpakalines kojas savo pažįstamo augintinį. Anot moters, mylėtą šeimininko, kol nesusirgo onkologine liga.

Tačiau gelbėtojai pavėlavo. „Šuo gulėjo baloje... Ir nuskendo... Pritrūko lemtingo pusvalanduko, nes prieš pusvalandį dar laikė galvą virš vandens. Mes dar tikėjomės šventinio stebuklo – tamsoje vandenyje lyg matėsi burbuliukai, jis dar lyg bandė kvėpuoti. Bet vet. klinikoje paaiškėjo, kad veltui. Mums beliks pasirūpinti keturkojo kūnu...“, – rašo įvykio liudininkai.

„Jūs turbūt gyvenat šventiniu ritmu. Galvoje jums skamba kalėdinės melodijos, ir dovanų pirkimo vajus varo iš proto. Na, o mes laukiam KADA šitie metai pasibaigs, nusinešdami su savimi dalį idiotų! Neatsakingų šeimininkų, abejingų žmonių, kurie bijo ar nenori kištis. Nes kam jiems tų bėdų ar pykčių su kaimynais?!

Jei jums įdomi mūsų ši savaitė, be keiksmažodžių nepasakysim nieko gražaus. Priėmėme kokius +- 37 šunis (ryt dar patikslinsim skaičių). Rytoj laukia dar 4 mažyliai Kėdainių rajone, kuriuos kažkas išmetė po krūmu“, – dalijasi metų pabaigos nuotaikomis „Penkta koja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.