Iš karo siaubiamos Ukrainos išgelbėtas katinėlis Kroška po penkių parų kelionės išsigandęs pasiekė Lietuvą

Ieškodami saugaus prieglobsčio, Lietuvą pasiekia vis daugiau žmonių iš Ukrainos. Dalis jų atvyksta su savo keturkojais, kurie atlaikę varginančią kelionę patiria ne mažesnį stresą, nei jų šeimininkai, skelbia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

 Telšiuose VMVT inspektoriai galėjo pagelbėti rajone laikinai apsigyvenusiai Ukrainos pilietei, kuri atvyko su savo mylimu katinu Kroška.<br> VMVT nuotr.
 Telšiuose VMVT inspektoriai galėjo pagelbėti rajone laikinai apsigyvenusiai Ukrainos pilietei, kuri atvyko su savo mylimu katinu Kroška.<br> VMVT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Mar 10, 2022, 11:26 AM

Svarbi žinia, kurią stengiamės kuo plačiau paskleisti mūsų šalį pasiekiantiems ukrainiečiams – čia, Lietuvoje, jų augintiniams bus suteikiama visa reikalinga pagalba. Net jeigu atvykstama su nepaženklintu ir nevakcinuotu šunimi, kate ar šešku, – tuo bus pasirūpinta.

Štai Telšiuose VMVT inspektoriai galėjo pagelbėti rajone laikinai apsigyvenusiai Ukrainos pilietei, kuri atvyko su savo mylimu katinu Kroška. Anksčiau gyvūnas nebuvo vakcinuotas.

Mūsų pareigūnai, vos tik gavę tokios pagalbos poreikį iš Telšių r. savivaldybės, suorganizavo augintinio veterinarinę apžiūrą, suženklinimą mikroschema, vakcinavimą nuo pasiutligės bei atliks stebėseną 21 d. gyvūno laikymo vietoje.

Katinas Kroška, gimęs Lugansko srityje, su savo šeimininkais neseniai buvo persikėlęs gyventi į Kijevą, kur ir užgriuvo karo audra. Augintinis atlaikęs net 5 dienų varginančią kelionę iki Telšių yra baikštus, bet veterinarijos gydytoja Severina Žiobakaitė patvirtino, kad, laimei, jis yra sveikas, jau ir suženklintas bei paskiepytas nuo pavojingos žmonėms ir gyvūnams ligos pasiutligės.

Ukrainos pilietė šiuo metu jaučiasi gerai ir, svarbiausia, – ji pas mus Lietuvoje saugi, rami su savo augintiniu, kuris jos gyvenime labai svarbus ir brangus. Na, o mes džiaugiamės kiekviena tokia sėkminga istorija.

Tuo pačiu norime priminti ir informuoti visus, kurie gali perduoti informaciją Lietuvoje apsistojantiems ukrainiečiams. Labai svarbu, kad kuo plačiau pasidalintumėte, jog esame pasirengę ir toliau padėti ir pasirūpinti, jeigu gyvūnai Lietuvą pasiektų nevakcinuoti nuo pasiutligės, neženklinti, be tinkamų veterinarijos dokumentų, be pasiutligės antikūnų titro, visu tuo pasirūpinsime, jeigu mums apie tai pranešite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.