Atostogauti išvykęs žemaitis voljere paliko šunį be maisto ir vandens: dėl gyvūno susirūpino kaimynai

Prasidėjus vasarai ir atostogų sezonui, vis dažniau norisi pakeisti aplinką ir laikas nuo laiko ištrūkti iš namų, pakeliauti. Vis dėlto ne visi poilsiautojai ryžtasi su savimi vežtis ir augintinius.

Šuo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Šuo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

May 31, 2022, 2:44 PM

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sulaukia ne vieno pranešimo apie tai, kad šeimininkams išvykus šunys ar kiti augintiniai yra paliekami be priežiūros.

Būtent taip pastarąją savaitę nutiko Plungės rajone, Kaušėnų k., kai pagal policijos pranešimą apie galimai neprižiūrimą šunį į vietą atvykę patikrinti VMVT inspektoriai voljere surado šunį.

Laimei, kad gana ilgą laiką nematę gyvūno šeimininko, juo ėmė rūpintis neabejingi kaimynai, kurie kiekvieną dieną atneša vandens, ėdalo, išvalo ekskrementus.

Vadovaujantis Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymu, šio šuns savininko atžvilgiu pradėta administracinė teisena įtariant jį sąmoningai savo elgesiu siekiant gyvūną padaryti bešeimininkiu ar bepriežiūriu. Iki išsispręs ši situacija, laikinai globoti šunį pavesta vietos savivaldybei.

Veterinarijos specialistai primena, kad neturint galimybių ar nenorint savo augintinio vežtis kartu su savimi, jo jokiu būdu palikti negalima be priežiūros. Net ir kelioms dienoms šeimininkų paliktas augintinis gali patirti didelį stresą.

Turite pasirūpinti, kad tuo metu, kai būsite išvykę, jis būtų paliekamas pažįstamoje aplinkoje su pažįstamais žmonėmis – giminaičiais, draugais ar kaimynais. Vasarą savo keturkojį patogu palikti ir šunų viešbutyje, kur jis bus pamaitintas ir prižiūrimas specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.