Šokiruojantys patikrinimo rezultatai: kas penktas augintinių veisėjas Lietuvoje daro pažeidimus ir neatitinka reikalavimų

Vienas iš penkių gyvūnų augintinių veisėjų neatitinka reikalavimų dėl gyvūnų ženklinimo, registravimo bei privalomos vakcinacijos, teigia Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Tarnyba: daugiausia gyvūnų veisėjų pažeidimų – dėl ženklinimo, registravimo ir vakcinų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Tarnyba: daugiausia gyvūnų veisėjų pažeidimų – dėl ženklinimo, registravimo ir vakcinų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2022, 5:13 PM, atnaujinta Jun 14, 2022, 5:15 PM

Šiemet sausį-gegužę atlikusi patikrinimus tarnyba nustatė, kad daugiausiai pažeidimų daro pradedantieji ir registracijos siekiantys veisėjai, tačiau pasitaiko ir nepriežiūros ar netinkamų laikymo sąlygų atvejų ir pas patyrusius veisėjus.

„Gaila, bet net tarp registruotų gyvūnų augintinių veisėjų pasitaiko pažeidėjų. Ne tik dokumentacijos bei registracijos pažeidimų, bet ir netinkamų sąlygų gyvūnams augintiniams laikymo vietose“, – pranešime sakė tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Diana Daina Šutovienė.

„Patalpos nebuvo tinkamai vėdinamos ir šildomos, voljerai bei aptvarai buvo nepakankamai erdvūs ir švarūs, nepatogūs gultai, trūko visaverčio ir reguliaraus maitinimo bei veterinarinės priežiūros. Iš dviejų registruotų veisėjų dėl to teko konfiskuoti gyvūnus augintinius ir perduoti laikinai globai“, – teigė ji.

Daugiausia neatitikimų rasta ženklinant ir registruojant gyvūnus augintinius bei užtikrinant jauniklių vadų atsekamumą ir privalomą jų vakcinaciją. Patikrų metu taip pat išaiškinta atvejų, kai veisimu užsiima asmenys ar organizacijos, neregistravę tokios veiklos.

Šiemet tarnyba patikrino 408 registruotus gyvūnų augintinių veisėjus ir 303 norinčiuosius pradėti tokią veiklą. Kartu tai sudaro trečdalį iš visų 2,1 tūkst. Lietuvoje jau registruotų veisėjų, kurių skaičius per pusmetį padidėjo beveik trimis su puse šimto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.