Už nukirptas ausis šunų veisėjai iš Lietuvos – daugiau negu pusės tūkstančio eurų bauda

Gyvūnų kupiravimas Lietuvoje įstatymiškai laikomas žiauriu elgesiu su gyvūnu jau seniai, tačiau džiugu, kad ir realiai žmonių bei institucijų tolerancija tokiems veiksmams baigiasi.

Gyvūnų kupiravimas Lietuvoje įstatymiškai laikomas žiauriu elgesiu su gyvūnu jau seniai, tačiau džiugu, kad ir realiai žmonių bei institucijų tolerancija tokiems veiksmams baigiasi.<br> ggi.lt nuotr.
Gyvūnų kupiravimas Lietuvoje įstatymiškai laikomas žiauriu elgesiu su gyvūnu jau seniai, tačiau džiugu, kad ir realiai žmonių bei institucijų tolerancija tokiems veiksmams baigiasi.<br> ggi.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gyvūnų gerovės iniciatyvos

Jun 27, 2022, 2:00 PM

Štai viena veisėja susimokėjo 620 eurų baudą už nukarpytas šunims ausis. Jei „meilė“ gyvūnams nesustabdo noro jų žaloti, galbūt padės pakratytos kišenės.

Džiaugiamės pasiekę, kad pagaliau už kupiravimą skiriamos realios baudos, tačiau norime įspėti, kad greitu metu tikimės pasiekti, jog tolerancija gyvūnų kupiravimui būtų absoliučiai nulinė ir kiekvienas, einantis gatve su tokiu gyvūnu, būtų stabdomas institucijų atstovų ir aiškinamasi, kaip ir kodėl tos ausys „nukrito“.

Nukirptų kūno dalių žmonės nebeprisiųs, todėl jau dabar siūlome elgtis protingai ir gyvūnų nežaloti, jų sužalotų nepirkti iš atsilikusių šalių, kur tai dar vis leidžiama, nes praktika rodo, kad pateikti visus įrodymus dažniausiai sudėtinga arba neįmanoma, ir neprisidaryti nei sau, nei savo gyvūnams problemų, nes artimoje ateityje baudos laukia didesnės nei keli šimtai eurų.

Apie kupiravimo atvejus galite pranešti mums el. paštu aiste@ggi.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.