Dėl infliacijos kenčia ir gyvūnai: žmonės nebeišgali jų išlaikyti

Dėl didelės infliacijos kyla grėsmė ir gyvūnams. Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) žmonės, nebegalintys išlaikysi savo augintinių, masiškai ėmė juos atidavinėti į gyvūnų prieglaudas. Lietuvoje, bent jau kol kas, situacija yra stabili ir žmonės savo gyvūnų atsisakyti neskuba.

Šuo prieglaudoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šuo prieglaudoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Miglė Golubovaitė, rinkosaikste.lt

Aug 5, 2022, 11:11 AM, atnaujinta Aug 5, 2022, 11:15 AM

JAV gyventojai dėl aukšto infliacijos lygio šalyje, yra priversti taupyti. Kaip skelbia „Fox News“, kai kurie naminių gyvūnėlių savininkai atsisako savo augintinių, nes šeimoms sunku susimokėti už būstą ir būtiniausius daiktus arba jie išsikrausto į vietas, kur augintiniai yra nepageidaujami.

Pakilusios gyvūnų maisto ir reikmenų kainos, pabrangusios veterinarinės paslaugos skatina žmones atiduoti savo gyvūnus į globos įstaigas. Vien Niujorke gyvūnų atidavimas į prieglaudas šiemet išaugo 25 proc. palyginus su praėjusiais metais.

Pasidomėjus, kokia situacija Lietuvoje, gyvūnų teisių apsaugos organizacijos direktorė Brigita Kymantaitė teigia, jog lietuviai dėl infliacijos savo gyvūnų neatsisako.

„Nematome tokių tendencijų, kad žmonės tą darytų būtent dėl to, jog negali išsilaikyti ir išlaikyti savo augintinių. Ir aš labai viliuosi, kad pas mus nebus tokios situacijos“, – sako B. Kymantaitė.

Didelių pokyčių nesimato ir dėl žmonių, kurie nusprendžia pasiimti augintinį iš prieglaudos. Šiemet pasiimančių globoti gyvūnus skaičius išlieka panašus kaip ir pernai, tačiau reali situacija turėtų paaiškėti rudenį, kai po atostogų žmonės sugrįš į normalų savo ritmą.

„Situacija, kol kas stabili, vasara yra tas sezonas, kada žmonės nustoja ieškoti augintinių, nes daug kas atostogauja, nebūna namie. Bet rudenį vėl atsigauna, tai matysim, kokia situacija bus prasidėjus rudeniui, bet požymių kažkokių ar didelių pokyčių, kol kas nematome“, – pasakoja gyvūnų teisių apsaugos organizacijos direktorė.

Kėdainių miesto ir rajono statistika džiugina. Per paėjusius metus daugiau gyvūnų rado naujus namus nei pateko į prieglaudą. 2021 m. gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ duomenimis, per metus įstaiga priglaudė 72 gyvūnus, o naujus namus rado 73 augintiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.