Žmonių gerumo dėka išdygo „Kačių viešbutis“ benamėms: pasirūpino ir maistu

Pažagieniuose, Panevėžio rajone, šalia Žagienės g. 6 namo, išdygo „Kačių viešbutis“. Viskas – geros širdies žmonių dėka. Na, o namelio istorija – ilga, trunkanti bene dvejus metus.

Pažagieniuose žmonių gerumo dėka išdygo „Kačių viešbutis“.<br> Ž.Večiorkutės nuotr.
Pažagieniuose žmonių gerumo dėka išdygo „Kačių viešbutis“.<br> Ž.Večiorkutės nuotr.
Pažagieniuose žmonių gerumo dėka išdygo „Kačių viešbutis“.<br> Ž.Večiorkutės nuotr.
Pažagieniuose žmonių gerumo dėka išdygo „Kačių viešbutis“.<br> Ž.Večiorkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Samanta Ilonytė

Dec 15, 2022, 12:06 PM

„Pažagieniuose jau prieš maždaug dvejus metus nuolat matydavome benamę katytę. Labai to nesureikšminome. Ją matydavome net prie prekybos bazių. Na, ir dabar galiu pripažinti, kad tai buvo mūsų klaida, jog tuomet ja nepasirūpinome. Dėl to šiuo metu yra net devynios katės ir dar du maži kačiukai. Mažuosius priglaudė geraširdė senjorė. Tiesa, ji taip pat visą vasarą maitino kates pro savo namų langus. Visgi kaimynai pradėjo pykti, nes naktį katės pjaunasi. Praeitais metais, žiemą, senjorė visus juos susinešė namo arba įleisdavo į daugiabučio namo rūsį. Namo gyventojai ėmė skųstis“, – pasakojo bendruomenės „Pažagieniai“ pirmininkė Elena Stanienė.

Kitame netoliese esančiame name gyvenantis Vytautas Jarašūnas taip pat labai rūpinosi katytėmis.

„Būtent jis ir pasirūpino ne tik naujuoju nameliu, bet ir maistu. Į bendruomenės prašymą socialiniame tinkle „Facebook“ atsiliepė geradarys Jurijus iš Vilniaus. Vėliau paaiškėjo, kad jis mūsų bendruomenės valdybos nario Roberto Kulionio šeimos draugas. Jurijus pažadėjo pats savo rankomis pagaminti kačių namą, o svarbiausia – neatlygintinai. Mes labai nustebome ir apsidžiaugėme“, – kalbėjo pirmininkė.

Kačių namas – labai šiltas ir šiuo metu papuoštas kalėdinėmis girliandomis. „Pavadinome jį „Kačių viešbučiu“, kuris dabar kuria kalėdinę nuotaiką, nes vakarais gražiai šviečia. Tad katėms tai – tikros Kalėdos“, – pridūrė ji.

Moteris pripažino, jog dabar didžiausias rūpestis – kačių sterilizacija. „Kreipėmės į seniūną. Jis žadėjo finansiškai prisidėti prie kačių sterilizacijos. Iš tiesų įdomu, kaip kiti kaimai tvarkosi su benamiais gyvūnais… Mums tai tapo pamoka – reikėjo anksčiau pasirūpinti katyte, kol ji buvo viena“, – atviravo E. Stanienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.