Pakruojo rajone esančio kaimo gyventojai tapo dviejų kovinių šunų įkaitais Įtaria, kad sudraskė kitus 2 šunis

Vieno Pakruojo rajono, Mikniūnų kaimo gyventojo sprendimas įsigyti du kovinių šunų kraujo turinčius mišrūnus sukėlė problemų ir jų šeimininkui, ir kaimynams.

 Lietuvos Respublikos gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatyme yra reglamentuota, kad įvežti, veisti, įsigyti, parduoti ar perduoti kovinius šunis bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnus draudžiama.<br> 123rf.com nuotr.
 Lietuvos Respublikos gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatyme yra reglamentuota, kad įvežti, veisti, įsigyti, parduoti ar perduoti kovinius šunis bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnus draudžiama.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 9:54 AM

Iš kiemo pabėgę mišrūnai užpuolė moterį, kuri vargais negalais spėjo įbėgti į savo namus ir užtrenkti duris.

Negana to, agresyvūs mišrūnai sudraskė du užpultos moters šunis.

Policija savo augintinių neprižiūrėjusiam vyrui skyrė 75 eurų baudą.

Šių įvykių išgąsdinti kaimo gyventojai mano, kad tokia bausmė yra niekinė ir pageidauja, kad agresyvių šunų jų aplinkoje neliktų.

Išgąsdinti žmonės kreipėsi į policiją

Mikniūnų kaimo gyventojai vos tragiškai nesibaigęs incidentas įvyko pernai lapkričio mėnesį.

Ryte į lauką išėjusi moteris pamatė jos kieme lakstančius du į pitbulterjerus panašius šunis.

Ilgai svarstyti, kas per nekviesti svečiai laksto jos kieme, moteriai neteko – vos pastebėję šunys puolė ją vytis. Moteriai pavyko įbėgti į namo vidų ir užtrenkti duris.

Po kaimą lakstantys koviniai šunys žmonėms sukėlė nerimą – buvo kreiptasi pagalbos į policiją.

Atvykus pareigūnams, šunų savininkas, 38 metų Mikniūnų kaimo gyventojas,pakvietė savo augintinius ir šie sugrįžo į savo kiemą.

Rado sudraskytus šunis

Tuo viskas nesibaigė. Šunų užpulta moteris netrukus pasigedo savo augintinių: 14 metų pinčerio mišrūno ir 7 metų vokiečių aviganio.

Abu sudraskytus augintinius moteris rado savo kieme. Įtarusi, kad jos šunis sudraskė kaimyno kovinių šunų kraujo turintys mišrūnai, Mikniūnų kaimo gyventoja kreipėsi į policiją, kad kaltininkas būtų nubaustas.

Tyrimą pradėjusiems pareigūnams mišrūnų savininkas sakė savo augintinius laikąs voljere. Vyras pripažino naktį šunis išleidęs iš voljero palakstyti kieme.

Iš kiemo abu šunys paspruko, kai ryte dukra eidama į mokyklą pravėrė vartus. Kad jo augintiniai paspruko iš kiemo, vyras sakė nepastebėjęs.

Tyrimą atlikę Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai šunų savininkui už Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą, dėl kurio atsirado žalos asmens sveikatai ar turtui, surašė administracinį nurodymą sumokėti 75 eurų baudą.

Gali netekti savo augintinių

Tuo nemalonumai žalos kitiems pridariusių šunų savininkui nesibaigė. Policijos pareigūnai informavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių departamento Pakruojo skyriaus specialistus, kad leidimo pavojingiems ir koviniams šunims bei jų mišrūnams laikyti šis Mikniūnų kaimo gyventojas neturi, o jo laikomi gyvūnai pagal išorinius požymius gali būti kovinio šuns – pitbulterjero, mišrūnai, nors yra registruoti kaip pavojaus aplinkai nekeliantys paprasčiausi mišrūnai.

Ar du šunis sudraskę ir baimės ne vienam šio kaimo gyventojui įvarę šunys liks pas šeimininką, spręs veterinarijos tarnybos specialistai.

Tyrimą atlikusiems policijos pareigūnams dauguma šio kaimo gyventojų sakė norį, kad agresyvių šunų jų aplinkoje neliktų, nes nėra garantuoti, kad jie vėl nepabėgs iš savo kiemo ir nepridarys dar daugiau žalos.

Lengvai apeina įstatymą

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės visa atsakomybė dėl savo augintinio elgesio tenka jo šeimininkui.

„Dar didesnė atsakomybė gula ant žmonių, nusprendusių įsigyti agresyvių šunų kategorijai priskiriamų pavojingų bei kovinių šunų veislės keturkojį ar jo mišrūną.

Lietuvos Respublikos gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatyme yra reglamentuota, kad įvežti, veisti, įsigyti, parduoti ar perduoti kovinius šunis bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnus draudžiama.

Deja, kartais žmonės, norėdami įsigyti kovinį šunį, griebiasi gudrybių ir jį deklaruoja ne kaip kovinį šunį, o kaip neaiškios kilmės mišrūną.

Tačiau toks neteisėtas draudžiamo laikyti šuns legalizavimas problemos neišsprendžia, nes gyvūnas yra agresyvus iš prigimties ir jo elgesys šeimininkui gali sukelti problemų“, – sakė G.Smagriūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.