Keletą dienų po miestą bėgiojęs Stafordšyro bulterjeras gąsdino gyventojus Kaustė baimė, kad išbadėjęs ims pulti

Pastarosios dienos Kėdainių mieste nebuvo ramios – gyventojus gąsdindavo tai vienoje, tai kitoje miesto vietoje pasirodydavęs Stafordšyro bulterjeras. Šį pabėgusį šunį gaudė jo šeimininkas, tačiau sugauti pavyko tik vienai moteriai Vytauto parke. Šuo perduotas savininkui.

 Pabėgusį šunį gaudė jo šeimininkas, tačiau sugauti pavyko tik vienai moteriai. Ji šunį sugavo Vytauto parke. Gyvūnas perduotas savininkui.<br>„Rinkos aikštės“/Kėdainiečių nuotr.
 Pabėgusį šunį gaudė jo šeimininkas, tačiau sugauti pavyko tik vienai moteriai. Ji šunį sugavo Vytauto parke. Gyvūnas perduotas savininkui.<br>„Rinkos aikštės“/Kėdainiečių nuotr.
Kėdainiečiai apie šuns buvimo vietas skelbė socialiniuose tinkluose, susibūrę patys mėgino gaudyti šunį, tačiau nesėkmingai.<br>„Rinkos aikštės“/Kėdainiečių nuotr.
Kėdainiečiai apie šuns buvimo vietas skelbė socialiniuose tinkluose, susibūrę patys mėgino gaudyti šunį, tačiau nesėkmingai.<br>„Rinkos aikštės“/Kėdainiečių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas

May 19, 2023, 8:12 AM

Pavyko privilioti

Natalja Vildžiūnienė „Rinkos aikštei“ pasakojo, kad sugauti šunį nebuvo lengva, tačiau jai tai pavyko padaryti.

„Teko ilgai vaikščioti iš paskos, šnekinti. Maistu bandėme suvilioti, pavyko sugundyti skanėstu. Prisiviliojus šunį pavyko uždėti antkaklį.

Nuvešime šunį ir perduosime savininkui“, – sekmadienio rytą vos tik sugavus šunį dėstė geradarė moteris.

Keletą dienų

Stafordšyro bulterjeras keletą dienų sėjo nerimą Kėdainių mieste.

Vieni baiminosi, kad nuolat bėgiojantis ir išbadėjęs šuo gali imti pulti žmones, kiti gailėjo šunelio, kad šis tiesiog nenugaištų ar nepalįstų po ratais.

Kėdainiečiai apie šuns buvimo vietas skelbė socialiniuose tinkluose, susibūrę patys mėgino gaudyti gyvūną, tačiau nesėkmingai.

Apie mieste bėgiojantį palaidą didelį šunį buvo informuotos ir gyvūnų gerovės tarnybos.

Augintinio ieškojo ir pats jo šeimininkas. Vyras tikino, kad šunį augina neseniai ir šis paspruko nuo jo bei visiškai neklauso.

Šiuo metu Gufis yra saugus pas savo šeimininką.

Primena taisykles

Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius primena, kad šunis rekomenduojama vedžioti savivaldybės administracijos įrengtose gyvūnų vedžiojimo vietose ir aikštelėse, jei jos yra, kitais atvejais – laukymėse, parkų pakraščiuose, kitose rečiau žmonių lankomose vietose.

Jei šuns laikytojas, vedžiodamas savo augintinį uždaroje gyvūnų vedžiojimo aikštelėje, gali užtikrinti, kad jo šuo nekels grėsmės kitiems gyvūnams ir žmonėms bei nepabėgs iš aikštelės, šuo gali būti be pavadėlio ir (ar) antsnukio.

Asmenys, gyvūnų vedžiojimo aikštelėse vedžiojantys šunis, turi surinkti jų augintinių paliekamus ekskrementus ir kitus teršalus.

Pavojingi ir koviniai šunys bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnai bendrojo naudojimo patalpose, viešose vietose vedžiojami (vedami) laikant už pavadėlio ir su antsnukiu.

Kiti šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešose vietose vedžiojami (vedami) laikant už pavadėlio ir su antsnukiu ar be jo. Šunį vedantis asmuo turi užtikrinti, kad šuo nekels grėsmės žmonėms ir kitiems gyvūnams.

Jei šalia yra žmonių ar gyvūnų, pavadėlis turi būti sutrumpinamas tiek, kad šuo nekeltų grėsmės žmonėms ir kitiems gyvūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.