Pykčio ir smurto protrūkis prie benamių kačių šėryklos baigėsi bausme 85-erių radviliškiečiui

Radviliškyje prie beglobių katinų šėryklos tarp jais besirūpinančio garbaus amžiaus vyro ir beglobių gyvūnų savanorės kilęs barnis baigėsi smurtu.

Radviliškyje prie beglobių katinų šėryklos tarp jais besirūpinančio garbaus amžiaus vyro ir beglobių gyvūnų savanorės kilęs barnis baigėsi smurtu.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Radviliškyje prie beglobių katinų šėryklos tarp jais besirūpinančio garbaus amžiaus vyro ir beglobių gyvūnų savanorės kilęs barnis baigėsi smurtu.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Radviliškyje prie beglobių katinų šėryklos tarp jais besirūpinančio garbaus amžiaus vyro ir beglobių gyvūnų savanorės kilęs barnis baigėsi smurtu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Radviliškyje prie beglobių katinų šėryklos tarp jais besirūpinančio garbaus amžiaus vyro ir beglobių gyvūnų savanorės kilęs barnis baigėsi smurtu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 4:53 PM

Po žodinio konflikto smurtą patyrusi savanorė kreipėsi į policiją, o fizinio skausmo sukėlimu bei grasinimu nužudyti apkaltintas, anksčiau neteistas 85 metų radviliškietis Antanas P. atsidūrė teisiamųjų suole.

Sviedė į moterį plastikinį krepšį

Dėl Radviliškyje viešoje vietoje kilusio konflikto policijos pareigūnai buvo iškviesti praėjusių metų spalio 10-sios pavakare.

Pareigūnus iškvietusi beglobius gyvūnus prižiūrinti savanorė sakė, kad prie viename namo kieme esančiame sandėliuke įrengtos laukinių kačių šėryklos ją užpuolė senyvo amžiaus žmogus.

Kartu su savo vyru ir vaiku į šėryklą atvykusi savanorė sakė ketinusi sugauti katę ir nuvežti ją sterilizuoti, o tuo pačiu – ir paimti jos kačiukus.

Moteriai pradėjus dėti kačiukus į atsivežtą plastikinį transportavimo krepšį, pasirodė garbaus amžiaus vyras, kuris moterį ėmė plūsti, išplėšė iš rankų krepšį, o po to sviedė į ją ir užgavo ranką bei koją.

Grasino susidoroti su savanore

Negana to, nukentėjusiosios teigimu, užpuolikas išsitraukė peilį ir juo mojuodamas pagrasino susidoroti.

Tai pamačiusi moteris spruko lauk ir nuskubėjo link kieme su vaiku jos lūkuriavusio sutuoktinio.

Savanorės teigimu, įsisiautėjęs senolis nenurimo ir, grasindamas visus papjauti bei subadyti automobilio padangas, su peiliu rankose artinosi prie jų.

Pensininkas atsitokėjo tik tada, kai savanorės vyras jam pasakė, kad taip pasielgęs jis turėtų „daug problemų“.

Po šių žodžių apsiraminęs senolis atsisuko ir patraukė namo.

Pensininkas taip pat rūpinosi gyvūnais

Tada savanorė iškvietė policijos pareigūnus.

Atvykusiems policininkams moteris papasakojo, kas nutiko.

Savanorė tvirtino, kad jai skauda kačių transportavimo krepšio užgautą ranką bei koją, tačiau dėl patirto sužalojimo į teismo medicinos ekspertus nesikreipė.

Savanorę nuskriaudusio vyro ilgai ieškoti neteko. Paaiškėjo, kad tai – čia gyvenantis ir taip pat beglobiais gyvūnais besirūpinantis pensininkas.

Vyras sakė, kad būdamas namuose pamatė automobiliu atvažiavusią moterį, kuri nešdamasi dėžę-gaudyklę patraukė prie beglobių kačių šėryklos.

Tvirtino peiliu negrasinęs

Pensininkas sakė sunerimęs dėl kačiukų, kuriuos jis taip pat šerdavo. Išėjęs į kiemą vyras pamatė, kaip moteris pačiupusi kačiuką ruošiasi jį dėti į dėžę.

Supykęs pensininkas liepė negaudyti kačiukų, kuriuos jis šeria.

Norėdamas išvyti moterį vyras sviedė jos pusėn dėžę ir net nematė, kur ji nukrito.

Lenktinį peilį pensininkas sakė nešiojęsis prikabintą prie raktų, kuriais norėjo užrakinti sandėliuką, ryšulio, tačiau tvirtino peilio geležtės neatlenkęs ir juo negrasinęs.

Vyro elgesys nustebino kaimynus

Tą patį pensininkas pakartojo ir teisme.

Jis sakė, kad moteriai negrasino, o kalbėjo garsiai, nes blogai beprigirdi.

Vyras tvirtino tenorėjęs išvaryti lauk kačiukus gaudyti atvažiavusią moterį.

Jis taip pat sakė, kad sužaloti šios moters nenorėjo, ir jei jo iš šėryklos išmesta dėžė kliudė moterį, tai jis norįs nukentėjusiosios dėl to atsiprašyti.

Teisme liudijo ir iš beglobių gyvūnų šėryklos į namo kiemą persikėlusį barnį girdėję bei matę kaimynai.

Šalin savanorę vijusio pensininko elgesys kaimynus nustebino. Jie sakė, kad šio vyro niekada nebuvo matę piktai nusiteikusio. Pasak liudininkų, pensininkas rūpinosi beglobėmis katėmis, nešdavo joms valgį.

Naktį turės miegoti namuose

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėjas Augustinas Mitkus Antaną P. pripažino kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo ir skyrė jam šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Nuteistasis šį pusmetį privalės būti namuose nuo 23 val. iki 6 val. ir nustatyta tvarka atsiskaityti, kaip vykdo šiuos teismo jam skirtus įpareigojimus.

Dėl grasinimo nužudyti Antanas P. buvo išteisintas, nes teismo manymu, nepadarė veikos, turinčios tokio nusikaltimo požymių.

Kad pensininkas grasino peiliu, tvirtino tik nukentėjusioji ir jos sutuoktinis, kuris galėjo būti suinteresuotas bylos baigtimi.

Daugiau niekas to nematė, o pats kaltinamasis neigė grasinęs peiliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.