Žemaitijoje sučiupo šunų daugintoją, už šuniuką prašiusią 250 eurų: bausmė – juoką kelianti

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), gavusi pranešimą dėl nelegalaus dauginimo Plungės rajone, atliko patikrinimą, kurio metu nustatė nelegaliai šunimis prekiaujančius asmenis.

Žemaitijoje sučiupo šunų daugintoją, už šuniuką prašiusią 250 eurų: bausmė – juoką kelianti.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Žemaitijoje sučiupo šunų daugintoją, už šuniuką prašiusią 250 eurų: bausmė – juoką kelianti.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 9:56 AM

Kaip rašoma VMVT pranešime, reaguodami į pranešimą, inspektoriai surengė kontrolinį pirkimą. Atvykus į gyvūnų laikymo vietą buvo nupirktas šuniukas, sumokėta 250 eurų. Kontrolinio pirkimo metu buvo nustatyta, kad daugintoja laiko dvi pateles, vieną patiną ir šešių šuniukų vadą.

Anot VMVT, patikrinimo metu atskleista, kad vykdoma veikla yra nelegali, neregistruota VMVT, o augintiniai neženklinti, neregistruoti, neskiepyti nuo pasiutligės.

Dėl nelegalios veiklos iš gyvūnų augintinių veisėjos paimti 6 šuniukai ir perduoti laikinai globai. VMVT specialistai nurodė sterilizuoti vadą turėjusią patelę, laikytoja įsipareigojo tai padaryti.

„Labai apmaudu, kad nelegaliu dauginimu žmonės vis dar užsiima. Dėkojame pranešusiems apie tokią vykdomą veiklą. Dažnu atveju nelegalus dauginimas ir (ar) prekyba gyvūnų augintiniais prisideda prie beglobių gyvūnų skaičiaus augimo, tad labai prašome prieš perkant augintinį pasidomėti ar veisėjas yra registruotas VMVT, kokia veislyno reputacija. Kuo daugiau atsakingų pirkėjų, tuo didesnė tikimybė, kad tokių atvejų nebepasitaikys“, – teigė VMVT Panevėžio departamento vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė Laima Šomkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.