Sunkiai sergantį Bakį teko vaduoti iš kelių dešimčių metrų vamzdžio – teko imtis neįprasto būdo

Sekmadienio popietę į Alytaus rajone esantį to paties pavadinimo Alytaus kaimą skubėjo ugniagesiai gelbėtojai. Pagalbos čia prireikė į kelių dešimčių metrų pralaidos vamzdį įlindusiam ir išlįsti negalinčiam nykštukinių šnaucerių veislės šuneliui Bakiui.

Sėkminga Bakio gelbėjimo operacija: iš vamzdžio ugniagesiai keturkojį išvadavo neįprastu būdu.<br> Lrytas.lt koliažas
Sėkminga Bakio gelbėjimo operacija: iš vamzdžio ugniagesiai keturkojį išvadavo neįprastu būdu.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 7:38 AM

Jo šeimininkė Živilė pasakoja, jog nuo mažens, jau beveik dešimtmetį, jų šeimoje gyvenantis Bakis sunkiai serga ir dėl savo ligos dažnai praranda orientaciją aplinkoje. Ji svarsto, jog dėl šios priežasties jis veikiausiai ir atsidūrė vamzdyje, ir dėl tos pačios – nesugebėjo išlįsti.

„Keletą valandų laukėme kol Bakis išlįs, vėliau jį mėginome vaduoti patys – viliojome maistu, kvietėme, bet jis nereagavo. Nerimą kėlė ir tai, kad šunelis ten silpsta, juk dėl šios situacijos jam nepavyko laiku sugirdyti vaistų, o jis jų privalo gauti kasdien“, – dėl patirto šoko dar ir šiandien sunkiai žodžius renka Živilė.

Po nesėkmingų bandymų išvilioti savo augintinį iš vamzdžio, šeimininkai išsikvietė ugniagesius gelbėtojus, kurie atskubėję į įvykio vietą ir įvertinę situaciją, nusprendė Bakį iš vamzdžio išstumti didele vandens srove.

Živilė negaili gražių žodžių jos augintinį išgelbėjusiems Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 1-osios komandos gelbėtojams ugniagesiams Vaidui Olertai, Dainiui Tocioniui, Edgarui Bulvinui ir Svajūnui Krugeliui: „Šie vyrai – profesionalumo, atsakomybės, operatyvumo, mandagumo ir daugelio kitų puikių savybių pavyzdys. Labai didžiuojamės, kad tokie žmonės dirba Alytuje. Tokio požiūrio į savo darbą iš jų pasimokyti vertėtų kiekvienam“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.