Belgų grifonas

Veislė: Belgų grifonas (Griffons Belges)

Kiti pavadinimai: Griffon Bruxellois, Griffon Belge, Petit Brabancon

Kilmės šalis: Belgija

Grupė: Šunys kompanionai ir dekoratyvinės veislės

Dydis: Mini (1-10 kg)

Tipas: brakoidinė (bukasnukis)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 3 iš 4

Ar žinai

Galva yra tikrai labiausiai savita ir ryškiausia kūno dalis. Ji yra gana didelė, lyginant su kūnu ir puikuojasi beveik žmogaus išraiška. Grifonai turi šiurkščius, tiesius, sutaršytus plaukus, kurie yra ilgesni po akimis, ant snukio, skruostų ir smakro.

Trumpai

Šie protingi, gerai subalansuoti šunys yra budrūs, besididžiuojantys ir tvirti. Beveik kvadrato formos, jie turi gerą kaulų struktūrą, bet vis dėlto elegantiškai sudėti, grakščiai judantys. Jų beveik žmogiška išraiška traukia akį. Nei baikštūs, nei agresyvūs, jie yra labai budrūs ir labai prisirišę prie jų žmogaus-kompaniono.

Aprašymas

Visos trys veislės (Briuselio grifonas, belgų grifonas ir brabanto grifonas) yra kilusios iš mažo šiurkščiakailio šuns, turėjusio „smousje“ pavadinimą, kuris Briuselio regione buvo randamas ilgus šimtamečius. 19-ame amžiuje, raudonojo karaliaus Karolio spanielio ir karlin kraujo įvedimo, buvo išvestas trumpas, juodas kailis, sukuriant tipą, kurį mes žinome šiandien. Šie maži šunys buvo veisiami saugoti vagonus ir išlaikyti arklides be graužikų. Du grifonai yra šiurkčiaplaukiai ir gali būti atskirti pagal spalvą, o brabanto grifonas - trumpais plaukais.

Kūnas

Kvadrato formos ir galingas apskritai, su pabrėžta ketera, tiesi, trumpa, stipri nugara, trumpas, raumeningas, nežymiai išlenktas juosmuo, plačios strėnos.

Galva

Plati, apvali kaukolė, suapvalinta kakta, labai ryškus linkis.

Ausys

Laikomos pusiau stačios ir krintančios į priekį.

Uodega

Išaugusi aukštai, laikoma gana aukštai, galiukas nukreiptas link nugaros, nepasiekiant jos arba neužriesta.

Kailis

Briuselio grifonai ir belgų grifonai yra šiurkščiakailiai su pavilne. Natūraliai šiurkštus, šiek tiek banguotas, neužsirietęs, apkarpytas, pakankamai ilgas kailis, kad jo struktūra galėtų būti įvertinta. Jei plaukai yra per ilgi, jie sunaikina kontūrą. Šilkiniai arba vilnoniai plaukai yra rimtas trūkumas. Brabanto grifonai turi trumpus, šiurkščius, prigludusios ir žvilgančius, ne ilgesnius kaip 2 cm plaukus. Galva: barzda ir ūsai prasideda po nosies ir akių linija, ir pasiekia nuo ausies iki ausies, apimdami snukį ir skruostus storais, ilgesniais nei ant likusios kūno dalies, plaukais. Virš akių plaukai ilgesni nei ant likusios kaukolės dalies, formuojantys antakius.

Spalva

Briuselio grifonai: raudoni rausvi; šiek tiek juodos spalvos ant galvos yra priimtina. Belgų grifonai: juodas, juodas ir rusvas. Grynos, vientisai rusvos dėmės ant priekinių kojų, nuo pėdos iki riešo, užpakalinių kojų, nuo pėdos iki kulno, kyla vidinėse kojų pusėse, ant krūtinės, skruostų, smakro ir virš akių, ausų viduje, po uodega ir aplink išeinamąją angą. Juoda gali būti suderinta su raudonai ruda spalva, kuri yra leidžiama, tačiau grynai juodai ir juodai su įrudžiu teikiama pirmenybė. Brabanto grifonas: tos pačios spalvos kaip ir kiti. Tamsi kaukė. Pilka kaukė yra priimtina vyresnio amžiaus šunims.

Patino masė

Apie 3,5-6 kg

Patelės masė

Apie 3,5-6 kg

Belgų grifonas<br>lrytas.lt
Belgų grifonas<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 5:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:42 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.