Prancūzų buldogas

Veislė: Prancūzų buldogas (French Bulldog)

Kilmės šalis: Prancūzija

Grupė: Šunys kompanionai ir dekoratyvinės veislės

Dydis: Mini (1-10 kg)

Tipas: molosoidinė

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Pirmasis veislės klubas buvo įkurtas Paryžiuje 1880 metais, o pirmoji registracija po penkerių metų, kurią sekė pirmasis standartas 1898 metais, kai veislė buvo oficialiai pripažinta savo gimtinėje.

Trumpai

Kaip ir visi molosinio tipo šunys, prancūzų buldogai, labiausiai tikėtina, yra kilę iš Epyro ir romėnų molosinių šunų. Šiandienos veislė yra 1880-ųjų Paryžiaus darbininkų klasės kvartalų kryžminimo produktas. Tuo metu jie gyveno tarp Halės turgavietės mėsininkų ir prekeivių, tačiau jų ypatingas kūno sudėjimas ir laimingas būdas netrukus laimėjo jiems vietą aukštuomenėje ir meno bendruomenėje. Nuo tada jie klestėjo.

Aprašymas

Prancūzų buldogai yra tipiška mažo dydžio, molosinių tipo veislė su daug raumenų, kompaktišku sudėjimu ir tvirtais kaulais. Šie galingi šunys turi turėti budraus, aktyvaus, protingo gyvūno išvaizdą. Jie yra draugiški, linksmi, žaismingi, atletiški, ir, visų pirma, meilūs su jų suaugusiais kompanionais ir vaikais.

Kūnas

Viršutinė linija pakyla palaipsniui ties juosmeniu, sparčiai krintanti link uodegos, labai ieškomos formos, dėl trumpo, plataus juosmens, plačios, raumeningos nugaros, nuožulnių strėnų, gilios, cilindro formos krūtinės, smarkiai suapvalintos krūtinės ląstos, plačios priekinės krūtinės dalies.

Galva

Labai stipri, plati ir kvadrato formos, su oda formuojančia beveik simetriškas raukšles ir raukšleles, būdingas sutrauktas žando-nosies regionas, kur kaukolė į plotį apima, tai, ką ji prarado į ilgį; akys yra žemai, pakankamai toli nuo nosies ir ypač ausų, pakankamai didelės, apvalios ir šiek tiek išsikišusios, tamsios, kai žiūrima iš priekio, su budria išraiška.

Ausys

Vidutinio dydžio, plačios ties pagrindu, suapvalintais galiukais, išaugusios aukštai, bet ne per arti, stačios.

Uodega

Trumpa, žemai išaugusi ties strėnomis, netoli sėdmenų, stora ties pagrindu, mazgo formos ar sulenkta natūraliai, siaurėjanti ties galiuku.

Kailis

Glotnūs, tankūs, žvilgūs, minkšti.

Spalva

Vienodai gelsvai rudas, margas arba su ribotomis dėmėmis.

Patino masė

Ne mažiau nei 8 kg, ne daugiau kaip 14 kg

Patino ūgis

Proporcingas svoriui

Prancūzų buldogas<br>lrytas.lt
Prancūzų buldogas<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-30 17:52, atnaujinta 2018-02-14 10:42

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.