Argentinos dogas

Veislė: Argentinos dogas (Dogo Argentino)

Argentinos dogas<br>lrytas.lt
Argentinos dogas<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:03 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:34 AM

Kilmės šalis: Argentina

Grupė: Pinčeriai, Šnauceriai, Molosinės veislės, Šveicarijos kalnų ir ganymo šunys

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: molosoidinė

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Atogrąžų klimatuose kailis plonas ir negausus, atskleidžiantis pigmentines sritis, kas nėra baudžiama. Šaltame klimate, plaukai yra storesni ir tankesni, ir gali būti poplaukis.

Trumpai

Kaip vietiniai iš Kordobos provincijos centrinėje Argentinoje, Argentinos dogai pirmą kartą buvo veisiami Dr. Antonio Nores Martinez`o, aistringo šunų mėgėjo, kuris 1928 m. nustatė pirmojo standarto pagrindines charakteristikas. Argentinos dogai yra laimingi, atviri ir draugiški šunys, kurie retai loja, galbūt todėl, kad jie supranta, jog jų įspūdingas stotas pasiekia reikiamą efektą be pastangų. Jie niekada neturėtų būti agresyvūs, šis charakterio bruožas turi būti atidžiai stebimas. Jų dominuojantis požiūris, ypač tarp patinų, dažnai juos įtraukia į nuolatines teritorines kovas su tos pačios lyties šunimis. Medžioklėje jie yra protingi, tylūs, drąsūs ir užgrūdinti.

Aprašymas

Argentinos dogai yra kompaktiški, raumeningi šunys, su ilgomis kojomis. Jie yra ne milžiniški, bet proporcingi, galingais raumenimis, padengti įtempta, bet elastinga skaidria oda. Jie yra protingi gyvūnai, turintys greitą reakciją, nors jų eisena yra rami, bet tvirta ir su vidinės laimės išraiška. Šie ištikimi, meilūs šunys „nuspalvinti“ nepaprastai balta spalva. Visi teigia, kad ši veislė turi fizinį natūralaus sportininko meistriškumą.

Kūnas

Apie dešimtadaliu ilgesnis (nuo peties taško iki sėdmenų taško), nei aukštis ties ketera.

Galva

Vidutinių proporcijų, išsiskirianti stiprumu ir galia, nekampuota. Tamsiai arba šviesiai rudos akys, pageidautina su juodais apvadais, nors dalinė pigmentacija nėra baudžiama.

Ausys

Išaugusios aukštai, toli viena nuo kitos, dėl plačios kaukolės. Kai natūralios – kabančios, o vidinės pusės arti skruostų. Pusiau pakeltos – kai jis budrus.

Uodega

Išaugusi vidutiniame aukštyje, 45 laipsnių viršutinės linijos. Kardo formos, stora ir ilga, siekianti kulną, bet ne daugiau.

Kailis

Vienodai trumpi, glotnūs ir minkšti liesti, 1,25–1,90 cm ilgio. Storis ir tankumas priklauso nuo klimato.

Spalva

Visiškai baltas. Vienas juodas arba tamsi dėmė aplink akį priimtina, tačiau ji neturi uždengti daugiau kaip vieną dešimtąją galvos.

Patino ūgis

62-68 cm

Patelės ūgis

60-65 cm

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.