Baltasis šveicarų aviganis

Veislė: Baltasis šveicarų aviganis (White Swiss Shepherd Dog)

Kilmės šalis: Šveicarija

Grupė: Aviganiai ir ganymo šunys (Išskyrus Šveicarų ganymo šunis)

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: lupoidinė (panaši į vilko)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Amerikos patinas Lobo, gimęs 1966 m. kovo mėn. 5 d., laikomas veislės tėvu Šveicarijoje. Jo palikuonys registruoti Šveicarijos kilmės knygoje, kartu su kitomis veislėmis, atvežtomis iš Šiaurės Amerikos, lėtai, bet užtikrintai sukūrė savo liniją Europoje.

Trumpai

Šie vidutinio dydžio aviganiai yra galingi ir raumeningi, su stačiomis ausimis, dvigubu vidutinio ilgio ar ilgų plaukų kailiu ir pailgu kūnu. Jų kaulai yra vidutinio dydžio, sukuriantys elegantiškas, harmoningas formas. Baltieji šveicarų aviganiai yra švelnūs šeimos ir draugijos šunys, kurie labiausiai dievina vaikus. Jie taip pat dėmesingi sergėtojai ir tvirti darbininkai, galintys daug pakelti ir eiti.

Aprašymas

Baltieji aviganiai tapo itin reti Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje. Šveicarai pirmuosius egzempliorius importavo ankstyvaisiais 1970-aisiais ir dabar yra daug kelių kartų grynaveislių baltųjų aviganių visoje Europoje. Baltieji šveicarų aviganiai buvo oficialiai įregistruoti į Šveicarijos kilmės knygos papildymą kaip nauja veislė 1991 m. birželio mėn. Dėmesingi ir budrūs baltieji šveicarų aviganiai yra ramūs ir nenervingi. O kartais netgi šiek tiek uždari su nepažįstamaisiais, jie niekada nebūna nerimąstingi ar agresyvūs.

Kūnas

Vidutinio ilgio, galingas ir raumeningas, su labai aiškia ketera ir tvirta, lygia nugara, bei labai raumeningu juosmeniu.

Galva

Kaukolė yra galinga ir gražiai nukaldinta, tinkamos proporcijos kūnui. Ji yra pleišto formos, žiūrint iš viršaus ir iš šono.

Uodega

Visa apaugusi, kardo formos uodega smailėjanti į galiuką.

Kailis

Dvigubas, tankus, vidutinio ilgio ar ilgų plaukų kailis, prigludęs prie kūno. Poplaukis yra gausus, o viršutinis sluoksnis yra švelnus ir storas.

Spalva

Baltos spalvos

Patino masė

30-40 kg

Patelės masė

25-35 kg

Patino ūgis

60-66 cm

Patelės ūgis

54-61 cm

Baltasis šveicarų aviganis<br>lrytas.lt
Baltasis šveicarų aviganis<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-01 01:01, atnaujinta 2018-02-14 10:36

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.