Belgų aviganis

Veislė: Belgų aviganis (Belgian Shepherd Dog)

Kilmės šalis: Belgija

Grupė: Aviganiai ir ganymo šunys (Išskyrus Šveicarų ganymo šunis)

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: lupoidinė (panaši į vilko)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 2 iš 4

Ar žinai

Žaibiški? Žinoma, net judėdami visu greičiu jie gali staiga pakeisti kryptį. Dėl jų energingumo bei noro apsisaugoti ir apsaugoti, jie turi aiškų polinkį judėti ratu.

Trumpai

Belgų aviganiai sudaro atskirą mažą keturių skirtingų šunų šeimą - ilgaplaukis Griunendalis ir Terviurenas, trumpaplaukis Malinua ir šiurkščiaplaukis Lakenua. Visi keturi yra gerai subalansuoti, vidutinio dydžio gyvūnai, suderinantys eleganciją ir galią su lieknais, stipriais raumenimis ir dažniausiai jie būna kvadrato formos. Visi keturi yra ištvermingi gyvūnai, kurie laikomi lauke ir sudėti taip, kad atlaikytų Belgijos oro kaprizus. Jų proporcijų harmonija, ir aukštai laikoma galva, paverčia belgų aviganius elegantiškai tvirtais, kas tapo šios dirbančios veislės privilegija.

Aprašymas

Belgų aviganiai yra dėmesingi bei aktyvūs šunys, kurie visą gyvenimą visada pasirengę pulti į veiksmą. Turi įgimtų gabumų saugoti avis, taip pat jie yra puikūs sergėtojai. Jie tikrai gins savo žmones-kompanionus su atkaklumu ir entuziazmu. Šie gyvūnai turi visas savybes, reikalingas būti geru ganytoju, sargu, gynėju, ar paslaugiu šunimi. Jų gyvas ir budrus temperamentas ir pasitikėjimas savimi, be jokio nerimo ar agresijos - visa tai turi būti pastebima iš jų kūno kalbos ir besididžiuojančios, dėmesingos jų mirksinčių akių išraiškos. Vertinant šiuos šunis, atsižvelkite į jų ramybę ir ištvermę. Veislė oficialiai buvo suformuota tarp 1891 m. ir 1897 m. Pirmasis veislės klubas buvo įsteigtas 1891 m. rugsėjo mėn. 29 d. Briuselyje. Iki tų pačių metų lapkričio mėn. 15 d. profesorius A. Reul vertino 117 šunų pagal jų tempą, kad nustatytų geriausius egzempliorius. Atrankos programa buvo nustatyta vėlesniais metais.

Kūnas

Galingas, nesunkus, ilgis nuo peties taško iki sėdmenų taško yra maždaug toks pat, kaip aukštis ties ketera.

Galva

Laikoma aukštai, tiesių linijų, daili ir liesa.

Ausys

Gana mažos, išaugusios aukštai, aiškios trikampio formos, suapvalintos išorinės ausies dalys, smailiais galiukais, standžios, stačios ir vertikalios, kai šuo budrus.

Uodega

Gerai išaugusi, stipri ties pagrindu, vidutinio ilgio, turi siekti bent jau kulną ir, pageidautina, dar žemiau.

Kailis

Griunendalis ir Tervierenas yra ilgaplaukiai, Malinua yra trumpaplaukis, o Lakenua yra šiurkščiaplaukis.

Spalva

Griunendalis - vienodai juodas, Tervierenas - rusvos spalvos su juoda pavilne ir pilkos spalvos su juoda pavilne, su juoda kauke. Malinua - rusvas su juoda pavilne bei juoda kauke, Lakenua - rusvas su kai kur juoda pavilne, daugiausia ant snukio ir uodegos.

Patino masė

25-30 kg

Patelės masė

Apie 20-25 kg

Patino ūgis

62 cm

Patelės ūgis

58 cm

Belgų aviganis<br>lrytas.lt
Belgų aviganis<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:04 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:33 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.