Olandų aviganis

Veislė: Olandų aviganis (Dutch Shepherd)

Kilmės šalis: Olandija

Grupė: Aviganiai ir ganymo šunys (Išskyrus Šveicarų ganymo šunis)

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: lupoidinė (panaši į vilko)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Ši veislė turi išdaigišką charakterį nuo labai ankstyvo amžiaus, todėl griežta ranka bus būtina. Kai tik jis bus tinkamai ištreniruotas ir socializuotas, jūs būsite nustebinti, ką jūsų šuo gali.

Trumpai

Olandų aviganiai yra proporcingi, vidutinio dydžio šunys, vidutiniškai sveriantys, turintys galingą ir raumeningą kūną. Šie šunys padarė didelę pažangą daugelyje sričių. Jie pasižymi protinga išraiška ir gyvu temperamentu. Jų kūnai yra ilgesni, nei aukštis ties ketera (santykis 10/9).

Aprašymas

Meilūs, paklusnūs, labai lojalūs ir pasitikintys savimi, olandų aviganiai yra nereiklūs ir be galo ištvermingi. Pridedant nuolatinį jų budrumą į šį mišinį, turėsite labai gero aviganio apibrėžimą. Olandų aviganis yra olandų ganymo veislių šeimos narys, taip pat įskaitant šapendojų ir Sarloso vilkšunį. Ekspertai teigia, kad iš pradžių jie buvo kryžminami su jų Belgijos pusbroliu, kuris turi panašią išvaizdą ir gebėjimus. Šiandien olandų aviganiai yra pripažinti kaip darbiniai šunys. Jų narsa, drąsa, ištvermingumas ir nenuilstamumas yra labai vertinami. Nyderlanduose šios veislės klubas, įkurtas dar 1898 metais, yra atsakingas už jų veisimo skatinimą ir atranką, kuri buvo orientuota į labai daug skirtingų gabumų.

Kūnas

Tvirta, trumpa, tiesi ir galinga nugara. Tvirtas juosmuo nėra nei ilgas, nei siauras. Strėnos neturi būti trumpos arba nuožulnios. Krūtinė yra gili, bet ne siaura.

Galva

Turi būti proporcinga kūnui, daugiau ilga nei masyvi, be raukšlių ar išsausėjimo. Šiurkščiaplaukių galva atrodo kvadratiškesnė, bet tai tik optinė iliuzija.

Ausys

Labiau mažesnės nei didesnės, aukštai išaugusios, stačios ir palinkusios į priekį.

Uodega

Ramybės būsenoje kabo tiesiai ir šiek tiek išriesta, siekianti kulną.

Kailis

Yra trijų rūšių plaukų: trumpi, ilgi ir šiurkštūs.

Spalva

Trumpas ir ilgas kailis: daugiau ar mažiau ryškios margai rudos spalvos (su auksiniais pamarginimais) pagrindas ar pilkos spalvos (su sidabriniais pamarginimais) pagrindas. Margumas apima visą kūną, įskaitant apykaklę, ir uodegos šluotelę. Daug juodos spalvos viršutiniame sluoksnyje yra nepageidaujama. Pageidaujama juodos spalvos kaukė. Šiurkščiaplaukiai: melsvai pilkos, baltai pilkos spalvos su auksiniais ar sidabriniais pamarginimais. Margumas viršutiniame sluoksnyje yra mažiau išryškintas, nei pas kitus šios veislės variantus.

Patino ūgis

57-62 cm

Patelės ūgis

54,5-60 cm

Olandų aviganis<br>lrytas.lt
Olandų aviganis<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-01 01:04, atnaujinta 2018-02-14 10:33

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.