Vokiečių aviganis

Veislė: Vokiečių aviganis (German Shepherd Dog)

Kiti pavadinimai: Alsatian, Schäferhund

Kilmės šalis: Vokietija

Grupė: Aviganiai ir ganymo šunys (Išskyrus Šveicarų ganymo šunis)

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: lupoidinė (panaši į vilko)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Kai vokiečių aviganis risnoja ramiai ir tvarkingai, jo galva yra atsikišusi į priekį, o jo uodega šiek tiek pakelta, formuojanti lanksčią, harmoningą viršutinę liniją, einančią nepertraukiamai nuo ausų, per kaklą ir iki uodegos galiuko.

Trumpai

Veisiami sistemingai nuo pat pirmosios veislės asociacijos įkūrimo 1889 metais. Vokiečių aviganis iš pradžių buvo kilęs iš vidurio ir pietų Vokietijos ganymo šunų veislių. Tikslas buvo - išvesti labai gerą darbinį šunį, todėl fiziniai gebėjimai yra tokie pat svarbūs, kaip ir charakteris bei temperamentas.

Aprašymas

Vokiečių aviganiai yra tvirtai sudėti, vidutinio dydžio šunys, šiek tiek ilgesni, nei jų aukštis, stiprūs, raumeningi ir liekni. Vokiečių aviganiai turi būti užgrūdinti, gerai subalansuoti ir pasitikintys savimi, visiškai natūralūs, absoliučiai nepavojingi (nebent išprovokuoti), budrūs ir paklusnūs. Jie turi būti drąsūs, tvirto charakterio ir instinktyviai pasiruošę kovoti. Dėl šių savybių jie yra puikūs kompanionai, bet taip pat labai tinkami apsaugai ir gynybai, ar ganymui. Ši veislė yra nuostabiai universali.

Kūnas

Viršaus linija tęsiasi be matomo suskaidymo nuo apykaklės ir gerai išvystytos keteros per nugarą, kuri yra šiek tiek nuožulni iki pat strėnų. Juosmuo yra platus, gerai išvystytas ir raumeningas. Nugara yra tvirta, stipri ir raumeninga.

Galva

Pleišto formos galva, kuri yra proporcinga likusiai kūno daliai (jos ilgis yra maždaug 40% aukščio iki keteros), ne per stambi ar pernelyg pailga. Bendra išvaizda yra tvarkinga; vidutiniškai plati tarp ausų.

Ausys

Vidutinio dydžio, stačios ir simetriškos (nuožulnios šonuose), siaurėjančios iki galiuko. Ausies kaušelis yra atsuktas į priekį.

Uodega

Uodega tęsiasi bent iki kulno, bet ne ilgesnė kaip iki čiurnos kaulo vidurio. Plaukai yra šiek tiek ilgesni vidinėje pusėje. Ji kabo su švelniu linkiu. Kai šuo susijaudinęs ar aktyvus, ji pakyla, bet niekada aukščiau horizontalios linijos.

Kailis

Trumpi plaukai su pavilne. Viršutinis sluoksnis turi būti kaip įmanoma tankus, tiesus, šiurkštus ir prigludęs.

Spalva

Juodas su dėmėmis, kurios gali būti rausvai rudos, rudos ar geltonos, arba net šviesiai pilkos spalvos. Vientisai juodas ir pilkas su tamsiais atspalviais. Juodas balnelis ir kaukė.

Patino masė

30-40 kg

Patelės masė

22-32 kg

Patino ūgis

60-65 cm

Patelės ūgis

54,5-60 cm

Vokiečių aviganis<br>lrytas.lt
Vokiečių aviganis<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:36 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.