Gerumo pavyzdys: vietoj gėlių – pinigai beglobiams gyvūnams

Panevėžio gyvūnų globos draugijoje priglaustus šunis penktadienį aplankiusi panevėžiečių jaunavedžių pora atnešė pinigų prikimštą aukų dėžutę. Praėjusį savaitgalį vestuves atšventę Justina ir Dovydas Vasiliauskai savo svečių paprašė nepirkti jiems gėlių, verčiau tuos pinigus paaukoti beglobiams šuneliams

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 1, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:35 PM

Vestuvių svečiai palaikė idėją – į aukų dėžutę metė kiek kas galėjo: vieni po dešimt, kiti šimtą ir net du šimtus litų. Susirinko nemaža suma – per 1000 litų. Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė pasidžiaugė, kad iš tų pinigų bus galima visam mėnesiui nupirkti maisto prieglaudoje gyvenantiems šunims, arba sumokėti už vaistus ir veterinarijos gydytojo paslaugas.

Šiuo metu čia esančiuose voljeruose gyvena 120 šuniukų. Dar 50 kačių savo namuose priglaudė savanorės.

„Tai pirmas atvejis, kai jauna šeima, užuot pati kam nors panaudojusi pinigus, aukoja juos beglobiams gyvūnams. Dar anksčiau yra buvę, kad viena miesto ponia, švęsdama savo jubiliejų taip pat paprašė svečių nepirkti gėlių, o joms skirtus pinigus skirti mūsų gyvūnų globai“, – sakė R.Liberienė.

Ji pridūrė, kad neretai atsiranda geradarių, kurie atveža nupirkę šunims maisto arba perveda pinigų į internete nurodytą sąskaitą.

Airijoje gyvenatys Justina ir Dovydas pasakojo prieš kelerius metus internete pasiskaitę apie panašią akciją nusprendė ir patys taip pasielgti. „Tą akciją surengėme tam, jog tikimės sulaukti pasekėjų“, – sakė sutuoktiniai.

Pora augina prieš trejus metus priglaustą beglobį šunelį. Išsigandęs ir nedrąsus gyvūnėlis atklydo į Airijoje esančią Justinos darbovietę. Ji keturkojį prisijaukino maistu ir parsinešė į namus. Dabar augintinė kalaitė Izė visada keliauja kartu su šeimininkais.

Vaikščiodama po Panevėžio gyvūnų globos draugijos šunų prieglaudą Justina nesulaikė ašarų. Visi voljeruose esantys pamestinukai draugiškai vizgino uodegas, lojo, tarsi prašydamiesi eiti kartu.

Tarp prieglaudos gyventojų yra ir mišrūnų, ir grynaveislių šunų. Pavyzdžiui juodas čiau čiau veislės šuo, liūdnas šarpėjus, kurio dokumentuose nurodytas vardas yra Faraonas Laumės Juosta. Kilmingąjį pamestinuką šarpėjų buvo pasiėmusi pasiturinti romų tautybės šeima. Tačiau jau kitą dieną jie nieko nepaaiškinę šunį grąžino. Atvykusi į prieglaudą, R.Liberienė rado šarpėjų atvežtą ir paliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.