Geros širdies lietuviai dovanojo gyvenimą šimtams keturkojų

Viena dalyvė labai norėjo pasidalinti savo augintinio istorija ir parodyti, kaip šunelis laimingai gyvena, kad buvę šeimininkai pamatytų ir nesijaudintų dėl jo likimo“.

Projekte „neBrisius.lt“ dalyvauja šimtai žmonių, dovanojusių gyvūnams antrą galimybę gyventi.<br>NeBrisius.lt nuotr.
Projekte „neBrisius.lt“ dalyvauja šimtai žmonių, dovanojusių gyvūnams antrą galimybę gyventi.<br>NeBrisius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Adelė Aglinskaitė

Dec 17, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:33 PM

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ šio projekto idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio projekto whywerescue.com ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką projektą Lietuvoje. Projekto metu įamžinamos žmonių ir jų augintinių laimingos istorijos, kurios skatina keisti požiūrį į beglobių gyvūnų problemą ir suvokti, kad kiekvienas, net ir mažiausiais darbais, galime prisidėti prie pasaulio kūrimo, kuriame būtų gera gyventi ir žmogui, ir gyvūnui.

Šiuo metu linksmas istorijas „neBrisius.lt“ 26 savanorių komanda fiksuoja net dešimtyje Lietuvos miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Druskininkuose, Marijampolėje, Radviliškyje, Pakruojyje bei Mažeikiuose, o norinčių jomis pasidalinti – jau daugiau nei 400 ir jų vis daugėja. Su 228 istorijų jau galite susipažinti „neBrisius.lt“ internetinėje svetainėje. Šių istorijų herojai buvo gyvūnų globos organizacijų „Lesė“, „SOS gyvūnai“, „Rainiukas“, „Gyvybės vagonėliai“, „Penkta koja“, „Tautmilės globa“, „Naminukai“, „Mažoji Liza“, „Šiaulių gyvūnų globos namai“, „Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugija“, „Pifas“, „Gyvybės stotelė“ ir kitų įstaigų globotiniai.

Susidomėjusių – šimtai

Šį projektą koordinuojančios Elenos Rutkauskaitės teigimu, Lietuva – gyvūnus mylinčių žmonių šalis, tačiau ne kiekvienas pasveria savo galimybes juos auginti ir išlaikyti. Taip prieglaudose ir gatvėje atsiranda daug pamestinukų, apie kurių priėmimą į naujas šeimas ir pasakojama „neBrisius.lt“.

„Kadangi pati bendrauju su projekto dalyviais tiesiogiai, galiu pasakyti, kad kiekvienam keturkojui, kuris rado namus, pasisekė. Jis pateko į rojų, tiesiogine šio žodžio prasme. Žinoma, mums dar reikia pasimokyti, tačiau į priekį žygiuojame sparčiai“, – apie projekto užkulisius pasakojo koordinatorė. Pasak Kauno savanorių komandą kuruojančios Rūtos Karčiauskaitės, projektas „neBrisius.lt“ jau dabar teikia realią naudą tiek augintiniams, tiek ir žmonėms: „Neretai sulaukiu padėkos iš dalyvių ar tiesiog iš kitų žmonių, kad toks projektas egzistuoja.

Viena dalyvė labai norėjo pasidalinti savo augintinio istorija ir parodyti, kaip šunelis laimingai gyvena, kad buvę šeimininkai pamatytų ir nesijaudintų dėl jo likimo“.

Visai neseniai neBrisius.lt komanda sulaukė žinutės iš projekto veikla susidomėjusios skaitytojos Virginijos, kurios išsakytos mintys tik dar kartą įrodė, kad tokie projektai yra reikalingi ir svarbūs: „Aš labai džiaugiuosi atradusi šį puslapį jau anksčiau. Rekomendavau savo draugams – gyvūnų mylėtojams. Iš kai kurių sulaukiau net padėkos, kad parodžiau tokį šviesų, optimistišką gražių istorijų kampelį. Tikrai, matant, kiek daug keturkojų yra reikalinga pagalbą apima neviltis ir didelis liūdesys... O šis puslapis – tarsi atgaiva širdžiai ir įrodymas, kad viltis yra“.

Projekte – ir žinomi veidai

„neBrisius.lt“ komanda džiaugiasi, kad į projekto veiklą įsitraukė ir Lietuvoje visiems gerai pažįstami veidai, o apie savo ir augintinio Ato istoriją papasakojusi Rūta Mikelkevičiūtė padiktavo ir vieną iš šio projekto šūkių: „Blogas žmogus tas, kuris namuose neturi gyvūno“.

Apie savo augintinio istoriją papasakojusi Giedrė Šerpytienė parodė, kad pastangos ir didžiulis noras gali nugalėti visus sunkumus. Jos kalytė Kola, anksčiau – nepaklusni ir išdaigininkė, šiandien – ištikimiausia jos draugė, už suteiktą gerumą atsidėkojanti ištikimiausia meile: „Šiandien džiaugiuosi priglaudusi ją. Džiaugiuosi, kad pakako ištvermės susidoroti su jos išdaigomis. Norėtųsi, kad kuo daugiau būtų tokių laimingųjų, o tai priklauso tik nuo žmonių.“

Beatričė ir Elena priduria, kad dažnai už kadro liekantys projekto savanoriai – ne menkiau svarbūs nei patys projekto herojai: „Didžiuojamės šia komanda. O ir mūsų darbai kalba patys už save. Kartais net pačios stebimės kokių rezultatų galima pasiekti būnant savanoriais. Džiaugiamės profesionaliais fotografais ir redaktoriais, o be IT reikalų specialistės Dovylės Žvirblytės išvis pražūtume. Taip pat labai ačiū portalui lrytas.lt tai, kad nuolat dalinasi „neBrisius.lt“ istorijomis – kuo platesnė istorijų sklaida yra mūsų tikslas, nes tik taip galime užkrėsti pozityvumu vis daugiau žmonių“.

Kviečia prisijungti

Visus, norinčius papasakoti savo ir savo augintinio istoriją, kviečiame užsukti į projekto tinklalapį https://nebrisius.lt/ bei užpildyti dalyvio anketą https://bit.ly/neBrisius_anketa.

Norinčius prisijungti prie komandos kviečiame parašyti neBrisius@ggi.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.