Iš pravažiuojančio automobilio – aklų kačiukų skrydis į griovį

Kasdien vis girdime, kaip bet kuriame Lietuvos mieste atsiranda į gatves išmestų gyvūnų. Ruduo toks metas, kada dažniausiai katės veda kačiukus, o žmonės neturėdami kur juos padėti, tiesiog išmeta prie konteinerių, palieka miške, išmeta iš važiuojančios mašinos į pakelę, griovį ar tiesiog įvairiais būdais stengiasi jų atsikratyti.

Ruduo toks metas, kada dažniausiai katės veda kačiukus, o žmonės neturėdami kur juos padėti, jais atsikrato.<br>Organizatorių ir 123rf nuotr.
Ruduo toks metas, kada dažniausiai katės veda kačiukus, o žmonės neturėdami kur juos padėti, jais atsikrato.<br>Organizatorių ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šarauskaitė

Oct 26, 2016, 1:26 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:08 AM

Tokie mažyliai būna kelių savaičių, dienų ar netgi valandų... Vieni žmonės jais atsikrato, o kiti stengiasi juos išgelbėti, tačiau retas, kuris gali kas dvi valandas išmaitinti iš mamos atimtą mažylį, todėl kreipiasi į prieglaudas, o prieglaudos tokiu metų laiku perpildytos.

Ši kartą rašau apie Šiaulių padėtį. Šiauliuose situacija ne ką geresnė nei bet kuriame Lietuvos mieste. Kasdien prieglaudos pasipildo naujais gyventojais, nuolat žmonės skambina su tokiais prašymais, pavyzdžiui, „gimė vaikas, o jis, pasirodo, alergiškas“ arba „išsikėlėme į kitą šalį“, „katinas drasko baldus“, „šuniukas neišlaukia pasivaikščiojimo lauke, gamtinius reikalus atlieka namie“ ir galybės kitų pasiteisinimų.

O ką jau kalbėti apie tuos, kurie dar nespėję atsimerkti, o jau palikti prie konteinerių, miške ar tiesiog kažkur išmesti iš važiuojančio automobilio, baisu pagalvoti kas darosi jų viduje, šaltis, drebulys, baimė...

Didžioji dalis išmestųjų kažkada buvo naminiai gyvūnai, kai kurie priglausti, kai kurie „gryno kraujo“, tačiau vis tiek išmesti. Tad noriu paraginti visus apsilankyti globos namuose, susirasti sau draugą, taip išgelbėjant gyvybę, nes jų ten galybė, o jie laukia savo vienintelio žmogaus, kuriuo nori patikėti antrą kartą. Nepirk, priglausk benamį!

Ne visi gali priglausti benamį, tačiau tikrai dauguma gali paremti globos namus pinigais arba maistu ir kitais reikmenimis gyvūnų gerovei. Tiesiog jei nori padėti gyvūnų globos namams, kreipkis į organizaciją, kuri arčiausiai tavo namų ir tikrai sulauksi atsakymo ko jiems labiausiai reikia.

Visi kartu galime pasiekti aukštumų. Panašaus pobūdžio akciją įvykdžiau Šiaulių valstybinėje kolegijoje pavadinimu „Gerumas-gerumu“. Šios akcijos tikslas buvo surinkti maisto šunims, katėms, mažiems kačiukams bei šuniukams. Visa tai nukeliavo pas geradarę Nataliją į sodybą Šiaulių rajone. Natalija priglaudusi gana nemažą keturkojų šeimyną. Ji augina 22 šunys, 14 katinų ir keturis mažučius kačiukus. Maisto jiems nuolat trūksta, netgi labai, o išgyventi reikia... Todėl visų gerumas čia pasitarnavo tiesiogiai!

Akcijos metu buvo agituojami visi galintys ir norintys prisidėti ir pagelbėti geradarei Natalijai. Džiaugiamės ir už tai ką studentai, kolegijos bendruomenė bei praeiviai paaukojo akcijos metu likimo nuskriaustiesiems.

Džiugu buvo matyti kiek žmonių prisijungia prie akcijos „Gerumas gerumu“ ir tikime, kad pavyks suorganizuoti panašaus pobūdžio akcijas Šiaulių bei kituos Lietuvos miestuose dar ne vieną kartą. Visus kviečiu aktyviai prisijungti prie bet kokio pobūdžio akcijų, skirtų beglobiams. Kviečiu pasidairyti sau draugo „faceebook“ puslapyje pavadinimu „Šiaulių letenėlė“, „Šiaulių gyvūnų globos namai“, „Binada“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.