Atviras iš namų išmesto šuns laiškas žmonėms

Norėčiau jums visiems papasakoti labai daug... Norėčiau papasakoti, kad savo gyvenimą nugyvenau mylima, apsupta meilės ir rūpesčio. Kad turėjau savo jaukų guolį, savo dubenėlį, visada pilną skanaus maisto, kad vakarus leisdavau su šeimininkais ant sofos, kad turėjau viską, apie ką gali pasvajoti šuo. Galbūt tai buvo kažkada... Taip seniai, kad jau nebeprisimenu. Gal tada, kai dar buvau jauna, žavi kalytė? Juk mažyliai visiems taip patinka. Nežinau, to jau nebepamenu.

Šerniukė ieško namų.<br>Dogspotas.lt nuotr.
Šerniukė ieško namų.<br>Dogspotas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dogspotas.lt

Dec 13, 2016, 7:34 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:59 PM

Pamenu tik lietingas dienas, savo keliones šaltomis gatvėmis, su viltimi, kad kas nors numes kokį kąsnį skrandukui užpildyti, kad nakčiai rasiu šiltesnį kampą prisiglausti. Prisimenu ir skausmus, kurie lydėjo mane jau seniai, dėl kurių tapau irzli ir nepatikli. Taip, tokia aš buvau paskutiniu metu – klajūnė, su savo skausmais ir sopuliais, su savo sielos žaizdomis.

Negalėjau net pagalvoti, kad viskas pasikeis. Kad šaltus vakarus pakeis šilti ir jaukūs globėjos namai. Kad skausmai atlėgs. Kad nebereikės galvoti – ši ranka nori užgauti ar paglostyti? Dabar jau tikrai žinau – glostyti glostyti ir dar kartą glostyti! Todėl esu visada pasiruošusi išversti pilvuką ir prašyti DAR krepštelėdama letena. Dabar aš gaunu sočiai pavalgyti, bet turiu saiko jausmą – žinau, kad maistas niekur nedings. Tiesa, vis dar mėgstu saugoti savo guolį ir dubenėlį... Ech, tikriausiai su manimi dar reikėtų padirbėti ir įgauti mano pasitikėjimą.

Esu tvarkinga – visus reikalus atlieku tik lauke. Nors maudynių vonioje prisibijau, bet pati prausiuosi. Reikia palaikyti švarą ir tvarką, taigi kartais ir sofą „išprausiu“. Lauke, kuris jau nebėra mano „namai“, būtinai turiu pasivartyti. Juk žinau, kad lauke neliksiu – galėsiu grįžti į namus. Nors sako, kad aš jau senjorė, nenorėčiau su tuo sutikti. Taip, mano klausa ir rega kartais paveda, bet mano širdis dar jauna. Globėją lauke kviečiu žaisti, nors jau esu primiršusi, kaip tai daryti, bet patikėkit, man rūpi ne tik miegoti ir valgyti. Dievinu pasivaikščiojimus lauke ir, manau, kad visai neblogai sutarčiau ir su kitais augintiniais.

Tiesa, rašau dėl to, kad turiu labai didelį Kalėdinį norą. Girdėjau, kad pas globėją, kurios namuose išmokau mylėti iš naujo ir prisiminiau, ką reiškia būti mylimai, pasilikti negalėsiu. Sako, gali būti dar geriau. Aš galiu turėti SAVO tikrus namus. Su savo guoliu, savo dubenėliu, SAVO Žmogumi. Dievaži, nedrįsau apie tai net pagalvoti. Bet gal galiu išdrįsti? Išdrįsti pasvajoti...

***

Šerniukė yra sterilizuota, skiepyta ir čipuota (skiepas galios 3 metus). Galėtų gyventi vienuose namuose su kitais augintiniais (draugiška kate ar šunimi). Šiuo metu šiaušalė yra Kaune, bet geriems namams atstumas nėra problema. Be to, niekada padovanotų senjorų nepaliekame vienų – visada būsime pasirengę padėti, ko beprireiktų. Dėl Šerniukės skambinti globėjai-savanorei Kristinai telefonu: +370610 07585.

Pasidalinkime skelbimu ir padėkime Šerniukei surasti naujus, tikruosius namus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas