Likimo talžytas, bet nenugalėtas katinas laukia mylinčio žmogaus

Krapas – kitoks. Tiesiog kitoks ir taškas! Ir istorija jo neeilinė, grįsta aštriais akmenukais ir klaidi persipynusiais takeliais.

Katinas užsilipo ant stogo ir nebenorėjo nulipti.<br>Naminukai.org nuotr.
Katinas užsilipo ant stogo ir nebenorėjo nulipti.<br>Naminukai.org nuotr.
Dovanojamas katinas.<br>Naminukai.org nuotr.
Dovanojamas katinas.<br>Naminukai.org nuotr.
Dovanojamas katinas.<br>Naminukai.org nuotr.
Dovanojamas katinas.<br>Naminukai.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Naminukai.org

Jan 15, 2017, 7:06 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:42 AM

Viskas prasidėjo, kai sulaukėme skambučio iš Rūdiškių, jog knygyne glaudžiama serganti, išsekusi, čiaudinti katytė, kuriai reikalinga veterinarinė pagalba. Netrukus katinėlis (tuomet dar vadintas katyte) atkeliavo į „Naminukų“ globą. Nunešus sterilizuoti, supratome, kad mūsų Kruopa iš tiesų esanti tikrų tikriausias Krapas! Dabar jam apie 1,5 m., kastruotas. Apie tai, koks scenarijus iš „Daktaro Hauso“ toliau vyko Krapo gyvenime, turbūt neužtektų net visos serijos laiko, todėl trumpai stengsiuosi pateikti įdomiausius ir ne pačius smagiausius jo gyvenimo faktus.

Kadangi jokie antibiotikai čiaudulio neišgydė, priežasties ieškojome giliau, Krapui buvo atlikta tomografija, kurios metu sužinojome, kad dalyje nosies landos ir akiduobėje yra kulka, kurios neįmanoma pašalinti, nepašalinus sveikos akies. Pasitarę su veterinarais, nusprendėme palikti taip, kaip yra (todėl Krapas kartais pačiaudo). Taip pat dėl pasikeitusios būklės (koordinacijos sutrikimų), Krapui buvo atliktas toksoplazmozės tyrimas, kuris buvo teigiamas, tačiau išmatų tyrimas parodė, kad pats sirgdamas, Krapas nėra ligos platintojas (aplinkoje nepalieka toksoplazmos parazitų). Po tyrimų jam buvo suduotas reikiamas antibiotikų kursas. Tam tikri neurologiniai pakitimai gali likti ir visam gyvenimui (pakreipta į šoną galvytė, ne visada tiesus vaikščiojimas).

Tačiau po visos šios gąsdinančios tirados norisi pakviesti susipažinti su pačiu linksmiausiu ir laimingiausiu katinu gyvenime. Taip – tai Krapas! Jame nelikę nė lašo tos vargšės „katytės“, kurią išvydome pirmą kartą. Toks jausmas, jog visos įvykusios nelaimės ne tik nepalaužė jo valios, bet įkvėpė dar didesnį norą gyventi, džiaugtis, tyrinėti ir būti tiesiog laimingu be jokios priežasties! Jei Krapas būtų žmogus, galiu lažintis, kad jis būtų vienas iš tų, kurie išgyvenę po baisių traumų ar turintys įgimtų anomalijų, vėliau tampa gyvenimo vedliais tūkstantinėms minioms ir keliauja po visą pasaulį uždirbdami milijonus ir įkvėpdami žmones tiesiog mėgautis gyvenimu bei vertinti viską, ką turi tuo momentu.

Todėl Krapo akyse neišvysite nei liūdesio, nei baimės, nei išdavystės skausmo. Tik begalinis smalsumas, meilė ir kvietimas kartu pasimėgauti kasdieniais nuotykiais, nes gyvenimas yra gražus ne kažkur, o čia ir dabar! Ką jau ką, o Krapas mėgautis moka, paleistas padūkti, laksto kaip prisuktas, randa, ką buvai seniai pametęs, patikrina visus maišelius, dėžutes ir kampus, neslėpsim – šiek tiek chuliganas, bet garbės žodis – toks, kurio neįmanoma neįsimylėti!

Patirtis sako, kad „kitokiems“ katinėliams rasti savo žmogų visada sunkiau. Kodėl mes juos bijome pamilti? Taip norisi tikėti, kad Krapo ateitis yra namai, o ne prieglaudos narvas... Prašau, padėkime tam išsipildyti, pasidalinkime jo istorija, pastebėkime, susipažinkime, galbūt mūsų visų bendros pastangos bus jo bilietas į vieną pusę – į savo (šeimininkų) namus!

Jei tik galite padovanoti Krapui savo širdį ir namus, skambinkite „Naminukams“ tel. nr. 8 648 30077 (Vilnius)!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.