Apleisto šuns iš Kauno būklė buvo tokia, kad pasibaisėjo net veterinarai

Dar kovo 13 dieną sulaukėme ne vieno prašymo dėl Kaune, Šilainiuose, rasto labai prastos būklės šunelio. Visa DogSpoto komanda negalėjo likti abejinga, todėl jį perėmė DogSpoto savanorė Laima. Šunelis iškeliavo į veterinarijos kliniką apžiūrai bei tyrimams. Odos būklė – baisi. Šunelis akivaizdžiai badavęs, ilgiausiais nagais.

 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
 Dogspotas nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Dogspotas

Mar 21, 2018, 6:08 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 6:12 PM

Buvusių šeimininkų net neieškome, nes jei jis juos ir turėjo, jie kankintojai, o ne šeimininkai... Neįsivaizduojame, kur jis gyveno, kaip jis gyveno iki šiol. Kaip žmonės leido jam pasiekti tokią būklę, kai ne tik nuplinka kailis, bet ant kūno atsiveria kraujuojančios žaizdos. Galime pasakyti tik tiek, kad tie žmonės turi akmeninę, aklą širdį.

Galime pasakyti, kad Rastis – taip pavadinome naujoką – yra nerealaus meilumo ir gerumo šuo. Kad ir kiek iškentęs, kad ir kiek skausmo bei alkio jaučiantis ar jautęs, jis tik glaudėsi prie savanorės rankų ir prašė švelnumo. Švelnumo, kurio nejautė jau seniai.

Ir štai pirmosios naujienos apie Rastį iš klinikos, po visų tyrimų ir apžiūrų.

Iš tiesų, net nežinome, nuo ko pradėti. Tikriausiai – nuo blogiausių naujienų. Rasčio odos būkle pasibaisėjo ne tik mūsų savanorės, bet ir „Vetvilos“ klinikos personalas. Pasak jų – būklė viena sunkiausių, kurias jiems teko matyti per savo praktiką. Rastis tiesiog gyvas blusų ir poodinės erkutės „bendrabutis“.

Sunku suprasti, kokios spalvos turi būti kailis, nes likę tik pavieniai plonų plaukų likučiai. Visą Rasčio kūną „okupavo“ ne tik blusos, kurios matome bėgiojančias net plika akimi, bet ir poodinių erkučių „kolonijos“. Kadangi demodeksas jau įsisenėjęs, giluminis, prie to „prisijungė“ ir antrinis bakterinis uždegimas, taigi visa oda suragėjusi, daug kur iškilę pūliuojantys spuogai, dėl kurių Rasčio kūnas atrodo nusėtas gumbais. Jie trūksta, atsiveria abscesai (žaizdos).

Dėl poodinių erkučių pakitusi pigmentacija kirkšnyse, pilvo zonoje, pažastyse, ištinusios letenų pagalvėlės, net sėklidės...Visur nusikasymai, šašai ir pažeisti plotai. Žodžiu, būklė yra siaubinga. Kraujo tyrimai rodo nežymų uždegimą, inkstų ir kepenų rodiklių pakilimą bei dehidrataciją.

Jau dabar pradėtas intensyvus Rasčio odos gydymas: bravecto tabletė (jos reikės dar ne vienos ir ne dviejų), antibiotikai, kai tik oda bus mažiau skausminga – prisidės maudymai. Žinoma, reikalingas ir specialus gydomasis maistas (nors dabar, pasak klinikos personalo, jis valgytų bet ką, nes yra išsibadavęs). Planuojame, kad klinikos stacionare Rastis praleis mažiausiai 2 savaites, kol galėsime perkelti jį į namų globą.

Spėjame, kad Rastis – dar visai jaunas, apie 1-1,5 metų amžiaus šuo. Greičiausiai bėdos prasidėjo dar tada, kai jis buvo mažylis, bet visos problemos buvo ignoruojamos. Tokia būklė neatsiranda per dieną, per savaitę, tai – ilgalaikės nepriežiūros, ignoravimo, abejingumo (nesvarbu, kaip pavadinsi), pasekmė.

Neįsivaizduojame, kaip galima nekreipti dėmesio ir nesuteikti pagalbos, kai šuo taip kankinasi. Ir eilinį kartą susiduriame su mus stebinančiu paradoksu – gyvūnas kankintas, per savo trumpą gyvenimą nesulaukęs nei meilės, nei šilumos, nei rūpesčio, iškankintas bado, suvarpytas parazitų, visas ištinęs (skausmą ir diskomfortą sunku ir įsivaizduoti), o jis vis tiek – visiškas gerietis.

Išsigandęs, stresuojantis, bet vis tiek bandantis visomis jėgomis prisiglausti prie savanorių rankų. Nesvarbu, kad jėgų ne tiek ir daug, kad oda – dega, niežti ir opėja. Jis vis tiek nori žmogaus meilės ir švelnumo.

Norisi tik pasakyti: „Rasti, mes padarysime viską, ką galime, kad vėl taptum panašus į šunį, kad surastum savo šeimą, savo tikrus namus. Mes, kartu su visais mus palaikančiais, suteiksime tau šansą, kuo tu tikrai pasinaudosi. Tu tik laikykis, Rasti, nes dabar jau viskas bus gerai. Mes pažadame“.

Ačiū jums už jūsų gerumą! Tik kartu mes galime daugiau.

VšĮ „Dogspotas“ Paramos gavėjo kodas: 303167452 Bankas: „Swedbank“ Banko sąsk.: LT68 7300 0101 3720 8824 Paskirtis: Rasčiui

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.